Ηλεία

Πύργος: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της οδού Βύρωνος στον Πύργο καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αγέλη αδέσποτων σκύλων.

Οι επιθέσεις είναι καθημερινές, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ Πύργου κάτοικος της περιοχής, τονίζοντας ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά τραυματισμών στο παρελθόν. Χθες μάλιστα, όπως ανέφερε, δέχθηκε επίθεση μεγαλόσωμων σκύλων μητέρα που μετέφερε στο καροτσάκι το παιδί της και σώθηκε χάρη στην επέμβαση περίοικων που αντελήφθησαν το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, μια μάρτυρας όλων αυτών των καθημερινών περιστατικών και κάτοικος της περιοχής αυτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε: «Συναντάμε καθημερινά αγέλες σκύλων, όχι μόνο στην οδό Βύρωνος που είναι η γειτονιά μας, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του Πύργου. Δεν έχουμε κάτι μαζί τους, αλλά δεν μπορούμε να ανεχόμαστε και τα περιστατικά που γίνονται. Καθημερινά ορμούν σε κόσμο που διέρχεται από την περιοχή, είτε αυτός κινείται με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητο, ποδήλατο ή μηχανάκι. Πριν δυο εβδομάδες επιτέθηκαν σε νεαρή κοπέλα, η οικογένεια της οποίας έχει προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, κάτι που όμως δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα. Παλαιότερα υπήρξε επίθεση σε ποδηλάτισσα, που κατέληξε στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα επιτέθηκαν σε μια μητέρα και το μωρό της, όπου γείτονες με μεγάλο αγώνα κατάφεραν να την σώσουν και να την φυγαδεύσουν. Έχει υπάρξει επίθεση ακόμα και σε μικρά παιδιά, τα οποία από το φόβο τους κλείστηκαν στο σπίτι. Η προστασία του ανθρώπου είναι πάνω απ’ όλα. Ανεπίσημα, πριν δυο εβδομάδες υπήρξε κοπέλα που δαγκώθηκε και με χαρτιά νοσοκομείου κατέφυγε στις αρχές. Συμμετείχαν ακόμα και στη Λευκή Νύχτα, όπου λόγω πολυκοσμίας ήταν έτοιμα να ορμήσουν».

Ανάγκη για λήψη μέτρων

Στο κλείσιμο, έκρινε ως επιτακτική ανάγκη τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα απ’ αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι πάρα πολλά. Δεν ζουν σε υγιείς συνθήκες, γεγονός που τα κάνει να νιώθουν απροστάτευτα και ίσως γι’ αυτό το λόγο επιτίθενται. Πολλά σημεία του δρόμου έχουν πλέον μολυνθεί.

Πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας. Δεν μπορούμε να βγούμε μέχρι την πλατεία από φόβο. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται η φιλοζωική συνείδηση όλων. Οργανωμένα, δεν έχει υπάρξει κάποια διαμαρτυρία ως συνήθως. Έχει υπάρξει παλαιότερα γειτόνισσα που ξέρω ότι είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά δεν γνωρίζω αν έχει τελεσιδικήσει αυτή η απόφαση. Υπάρχει μεγάλη ένταση τον τελευταίο καιρό με τα σκυλιά. Η μάχη είναι καθημερινή. Είναι γύρω στα 10 σκυλιά που ζουν μόνιμα στη περιοχή μας. Ζητάμε να βρεθούμε σε ένα δήμο και μια πόλη που σέβεται τους πολίτες της. Πολιτισμός βέβαια είναι και ο σεβασμός που δείχνουμε στα ζώα. Ο κίνδυνος παραμονεύει.

Όλο αυτό γίνεται για να ακουστούμε. Πρέπει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια πολιτισμένη πόλη. Σ’ αυτή την πόλη όμως, υπάρχουν και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να περπατήσουν ελεύθερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους».

Όλη η επικαιρότητα