WEB tv Ηλεία

Πύργος: ΑΓΡΟΤΕΚ και πάλι! (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μια εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων αγροτικών ειδών και προϊόντων που διοργανώνονται πανελληνίως επέστρεψε και πάλι στην Ηλεία, με τα εγκαίνια και την επίσημη έναρξή της να πραγματοποιούνται το βράδυ της Πέμπτης με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το δήμο Πύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ ΟΤΑ, μένοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα εκθέματα που βρίσκονται στο χώρο.

Η έκθεση αυτή είναι η 20η συνολικά, με το ξεκίνημά της να γίνεται αρκετά χρόνια πριν επί δημαρχίας του αείμνηστου Γεώργιου Δημητρακόπουλου. Με τα εγκαίνια της Πέμπτης παίρνει σάρκα και οστά και πάλι, ύστερα από τη διακοπή που είχε υποστεί το 2006. Πρόκειται για ένα εκ των μεγαλύτερων αγροτικών γεγονότων για την Ηλεία και όμορους νομούς, το οποίο ξεκίνησε από τις 2 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Μαΐου στους χώρους του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή. Οι εκθέτες φτάνουν τους 30 και όσοι επισκεφθούν την έκθεση  έχουν τη δυνατότητα να δουν αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, βιολογικά προϊόντα, υπηρεσίες για αγρότες κ.ά., καθώς και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο της αγροτικής οικονομίας. Η επιστημονική ενημέρωση αποτελεί σίγουρα ένα εκ των σημαντικότερων στοιχείων στη νέα ΑΓΡΟΤΕΚ και αναμένεται να επιτευχθεί με τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου σπουδαίοι εισηγητές θα παρουσιάσουν ό, τι πιο σύγχρονο αφορά τον κλάδο της αγροτικής οικονομίας.

Παρουσίες

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, οι Βουλευτές Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Κουτσούκος και με το ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτριος Μεσσαλάς, ο Πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Νικόλαος Χιόνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Λαϊνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Νίκος Λουμιώτης και Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκης Αντωνακόπουλος, οι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Καράμπελας και  Γιάννης Αργυρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάμπης Αριστειδόπουλος και Γιώργος Χήνος, καθώς και πλήθος κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου.

Τα εγκαίνια

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης στην είσοδό της στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Παπαγγελή, ο οποίος στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού για καλή επιτυχία στην έκθεση. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Νικόλαος Χιόνης, που με μεγάλη χαρά αναφέρθηκε στην αναβίωση της ΑΓΡΟΤΕΚ μετά από 13 χρόνια. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την περίοδο που διοργανωνόταν και τους δημάρχους που τη στήριζαν, με τελευταίο τον Γαβρίλη Λιατσή, καθώς και για τα οφέλη που μπορεί να έχει τόσο για το δήμο όσο και για τους εκθέτες. Στο κλείσιμο του, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε και τόνισε πως η επιτυχία αυτή ήρθε μέσα από αρκετά εμπόδια και δυσκολίες που ευτυχώς ξεπεράστηκαν.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ξεκίνησε με αναφορά στην άριστη και ουσιαστική συνεργασία του με το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για το καλό του τόπου. Όσον αφορά την έκθεση της ΑΓΡΟΤΕΚ, ευχαρίστησε τον κ. Χιώνη και τους συνεργάτες του για την άριστη δουλειά που έκαναν προκειμένου να επαναλειτουργήσει η έκθεση σε δύσκολους καιρούς. Επιπλέον, ο κ. Λιατσής μίλησε για το τέλος της έκθεσης που επήλθε με τη λήξη της προηγούμενης δημοτικής του θητείας το 2006, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η χώρα και τον οδήγησαν σε ένα τεράστιο αγώνα προκειμένου να κρατήσει την πόλη όρθια. Για την πόλη του Πύργου τόνισε πως ένα μεγάλο μέρος της αποτελείται από αγρότες, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της οικονομίας να εξαρτάται από τους νέους του κλάδου και τη στήριξη που θα προσφέρουν στην πόλη. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως από την οικονομική καταστροφή που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα θα αναδειχτούν γενναίοι και θα φέρουν ελπίδα, ανάμεσα στους οποίους εκτιμά ότι θα είναι και πολλοί Ηλείοι αγρότες.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, κάλεσε τους επισήμους και τον αγροτικό κόσμο που έδωσε το παρόν να κόψουν την κορδέλα, προκειμένου και επίσημα να ολοκληρωθούν τα εγκαίνια.

Δείτε Φωτογραφίες 

Όλη η επικαιρότητα