Ηλεία

Πύργος: Αλλάζει όψη ο «Άγιος Σπυρίδωνας»

Ακούστε το άρθρο

Στη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της περιοχής του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα προχώρησε ο δήμος του Πύργου όπου χθες έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και τους μηχανικούς του έργου Άρη Φιλιππόπουλο και Άγγελο Τσίκα. Το έργο όπως αναφέρθηκε έχει προϋπολογισμό 150 χιλ. Ευρώ και αφορά την οικιστική ανάπλαση της γειτονιάς του Ιερού Ναού που θα περιλαμβάνει πλακόστρωση, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων καθώς και δημιουργία πρασίνου.

“Ευχαριστώ τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσία κ. Τσίκα που κάνει το παν για την ωρίμανση κάποιων μελετών μια εκ των οποίων είναι η μελέτη για τον Άγιο Σπυρίδωνα που δημοπρατήθηκε, τον Άρη Φιλιππόπουλο τον διευθυντή της υπηρεσίας Προγραμματισμού.

Τις επόμενες ημέρες θα σας ενοχλήσουμε αρκετές φορές για έργα που έχουν ωριμάσει και μπήκαν στην διαδικασία της εφαρμογής.

Με τον Άρη Φιλιππόπουλο μελετάμε ένα γερό λίφτινγκ στον Απόλλωνα που θα περιλαμβάνει και την διπλανή πλατεία το οποίο ξεκινήσαμε και το παλεύουμε”, ανέφερε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής.

Από την πλευρά του ο μηχανικός του δήμου Άγγελος Τσίκας επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: “Το έργο της ανάπλασης περιοχής Αγίου Σπυριδώνος ο προϋπολογισμός του είναι 150 χιλ. ευρώ η μελέτη είναι ώριμη δημοπρατήθηκε χθες, η δημοπρασία θα γίνει στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα 10 το πρωί και καλούνται όλες οι επιχειρήσεις να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε αυτή την δημοπρασία. Τα σχέδια είναι του Άρη Φιλιππόπουλου εγώ βοήθησα στα συμβατικά τεύχη, έχουμε καλή συνεργασία με τον συνάδελφο”.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Τέλος την μελέτη και τι αυτή περιλαμβάνει παρουσίασε ο επιβλέπων μηχανικός Άρης Φιλιππόπουλος που επεσήμανε ότι: “Μελετήθηκε η ανάπλαση του χώρου ενός αστικού αδιάφορου περιβάλλοντος που είναι η περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα να μετατραπεί σε οργανωμένο χώρο γειτονιάς. Αυτό συντελείται μέσω της ανάπλασης του αστικού πρασίνου και της χαμηλής φυτοβλάστησης σε συνδυασμό με τις ενότητες περί των καθιστικών. Η ανάδειξη του χώρου με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και η γενική οργάνωση της λειτουργικότητας του χώρου είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της μελέτης σε συνδυασμό πάντα με την υπαίθρια δραστηριότητα του Ιερού Ναού”.

Όλη η επικαιρότητα