Ηλεία

Πύργος: Ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση στον κυκλικό κόμβο Αγίου Γεωργίου

Ακούστε το άρθρο

Την ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση του πεζοδρομίου – κοινόχρηστου χώρου του τμήματος από Αγ. Γεωργίου προς Βύρωνος στον κυκλικό κόμβο Αγίου Γεωργίου, προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με ομόφωνη απόφασή της, κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Πρόκειται για τον κυκλικό κόμβο επί της συμβολής των οδών Αγ. Γεωργίου – Γερμανού – Ηρώων Πολυτεχνείου – Βύρωνος (κυκλικός κόμβος Αγ. Γεωργίου) στον Πύργο ενώ η μελέτη αφορά παρέμβαση στο τμήμα από Αγ. Γεωργίου προς Βύρωνος.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Διονύση Μπέλτσο, ο λόγος που προτείνεται το έργο είναι γιατί, τίθεται θέμα ασφάλειας των δημοτών και προς αποφυγή ατυχημάτων, αφού στο συγκεκριμένο σημείο η πρόσβαση των πεζών από το πεζοδρόμιο της Αγ. Γεωργίου προς το πεζοδρόμιο της οδού Βύρωνος πραγματοποιείται μέσω του οδοστρώματος και είναι άκρως επικίνδυνη για τους πεζούς.

Τι αλλάζει

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπέλτσος, θα γίνει αναδιαμόρφωση και ανακατασκευή με υλοποίηση δράσεων αστικής ανάπλασης του πεζοδρομίου – κοινόχρηστου χώρου της περιοχής αυτής με οριοθέτηση του πεζοδρομίου αντικατάσταση του κατεστραμμένου καταστρώματος των επιφανειών με νέο υλικό με βάση τον κυβόλιθο ως γρανιτικό προϊόν και πλάκες τσιμέντου. Η έκταση της προς ανάπλαση – αναμόρφωση περιοχής είναι περίπου 70-80 τ.μ. και το πράσινο θα καταλάβει περίπου 5,00 τ.μ.

Συνοπτικά προβλέπεται να γίνει επέμβαση σε τμήμα πεζοδρομίου στο οποίο παρατηρείται απουσία καταστρώματος με κατεστραμμένη πλακόστρωση και να προκύψει μια ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση. Με το έργο θα κατασκευαστεί νέο πεζοδρόμιο με κατασκευή μικρών τοιχίων τοποθέτησης πρασίνου με φύτευση δένδρων και κατασκευή όλου του εξοπλισμού όδευσης ΑΜΕΑ για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου θα εκπληρωθούν στόχοι όπως θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές, το έργο θα συμβάλει στην ασφάλεια των δημοτών στην διέλευση και την όδευση εντός του αστικού κέντρου και θα προαχθεί η αισθητική και η ποιότητα του αστικού χώρου.

Όλη η επικαιρότητα