Ηλεία

Πύργος: Aναζητείται λύση για τις απλήρωτες καθαρίστριες του δήμου

katharist.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμής τους και τρόπους για να λυθεί το πρόβλημα, εξέθεσαν χθες το πρωί οι καθαρίστριες της Ηλείας στη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Πύργου, Γιάννη Παναγόπουλο.

Οι καθαρίστριες ζήτησαν από τον κ. Παναγόπουλο να παρέμβει από την πλευρά του ώστε να καταφέρουν να πληρωθούν από τις σχολικές τους μονάδες, τονίζοντας το αδιέξοδο που έχουν φτάσει καθώς εδώ και πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία των καθαριστριών μετέφερε στον αντιδήμαρχο Πύργου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες, οι οποίες αν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μάλιστα, οι καθαρίστριες του Πύργου, τόνισαν πως αν δεν πληρωθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας ακόμα και το δημαρχείο του Πύργου.

«Είμαστε σε αδιέξοδο. Δεν θα πάμε στα σχολεία πλέον αν δεν πληρωθούμε. Σε τρεις ημέρες το πολύ πρέπει να πληρωθούμε. Δεν πάει άλλο. Περιμένουμε και την απάντηση των Διευθυντών των σχολείων. Είμαστε έτοιμοι όλοι οι εργαζόμενοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, να κλείσουμε ακόμα και το δημαρχείο, αν δεν υπάρξει λύση στην πληρωμή μας», ανέφερε στο patrisnews.com η αντιπρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Ηλείας, Μαρία Παναγοπούλου.

Μίλησε με τους Διευθυντές

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παναγόπουλος, επεσήμανε πως η σχολική επιτροπή δεν έχει χρήματα στο ταμείο της για να κάνει τις πληρωμές των καθαριστριών, καθώς, όπως εξήγησε, μόλις τα χρήματα πιστώνονται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, διανέμονται απ’ ευθείας στα ταμεία των σχολικών μονάδων. Με δεδομένο το παραπάνω, ο κ. Παναγόπουλος, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τους Διευθυντές των σχολείων του Πύργου, όπου συζήτησε μαζί τους την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει αποτέλεσμα καθώς οι Διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξετάζουν το θέμα πληρωμής των καθαριστριών από τα αποθεματικά των ταμείων τους, έως ότου πιστωθούν οι λογαριασμοί με τα χρήματα που τους αναλογούν.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Πύργου, συμμετείχαν ο επικεφαλής της «Ανταρσία στο Δήμο Πύργου», Γιάννης Σεφερλής καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Θανάσης Καραμπέτσος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα