Ηλεία Μουσική Πολιτισμός

Πύργος: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Χρήστος Τσατσαμπάς απόψε στο «Απόλλων»

Ακούστε το άρθρο

Δύο φίλοι, δύο συμπατριώτες, δύο κορυφαίοι μουσικοί… Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και ο Χρήστος Τσατσαμπάς, θα συνυπάρξουν στη σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» στον Πύργο, απόψε στις 9.30 μ.μ. το βράδυ, σε μια πολλά υποσχόμενη μουσική βραδιά. Ο καταξιωμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ανταποκρίνεται για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα του πιανίστα Χρήστου Τσατσαμπά και μαζί ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τις τεχνικές τους ικανότητες προς τέρψιν μας.

Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ελληνικές διαχρονικές μελωδίες, χριστουγεννιάτικες αλλά και παραδοσιακό-ηπειρώτικο, Χατζιδάκις, δικές τους συνθέσεις. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Piano&Music Studio και το Πλανώδειο, με ελεύθερη είσοδο.

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1981 και μεγάλωσε στο Σαμικό. Στα δεκάξι του μετακομίζει στην Αθήνα όπου συμμετέχει στα πρώτα ροκ και μπλουζ γκρουπ και σύντομα ανακαλύπτει τη τζαζ. Σπουδάζει τζαζ κιθάρα με το Γιώτη Σαμαρά στο ωδείο Φίλιππος Νάκκας και αποφοιτεί το 2002 ενώ δυο χρόνια πριν ξεκινά να παίζει τρομπέτα. Τον οκτώβρη του 2002 μετακομίζει στην Ολλανδία και σπουδάζει στο κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Σπουδάζοντας στο Άμστερνταμ συμμετέχει σε διάφορα “πολυεθνικά” γκρουπ και το 2006 δημιουργεί το Poly Quartet, ένα γκρουπ με το οποίο παρουσιάζει για πρώτη φορά τις συνθέσεις του. Το 2008 ηχογραφούν το Cd “Perfumed Dreams” και κερδίζουν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Motives for Jazz στο Βέλγιο. Το 2010 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής ορχήστρας τζαζ νέων. To 2013 έκανε ένα αφιέρωμα στην αγαπημενη του ροκ μπαντα Pink Floyd και ηχογράφησε το Cd Heart of the Sun – The music of Pink Floyd το οποίο παρουσίασε σε διάφορους χώρους στην Ευρώπη καθώς και στη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα καλλιτεχνών (Mode Plagal, Ψαραντώνη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Dulce Pontes, Marc Buronfosse, Federico Casagrande, Marc Antoine Perrio, Christophe Panzani, Mauro Gargano, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Κώστα Θεοδώρου, Γιώργο Τρανταλίδη, Haig Yazdjan, David Lynch, Θαναση Παπακωνσταντινου κ.α.) με αμέτρητες εμαφνίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 60 ηχογραφήσεις διαφορετικών στυλ. Το 2014 δημιουργεί ένα καινούργιο σχήμα και το 2015 κυκλοφορεί το Cd “Anicca” που αποτελείται από συνθέσεις του. To 2017 κυκλοφόρησε το CD Ambient μουσικής ” POLYPALA – One Inch of Love ” παρέα με τον μπασίστα Γιώργο Παλαμιώτη.

Χρήστος Τσατσαμπάς
Ο Χρήστος Τσατσαμπάς είναι απόφοιτος του Ωδείου Αναστοπούλου στην Πάτρα διαθέτοντας δίπλωμα πιάνου και πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τη jazz μουσική και το σύγχρονο παίξιμο του πιάνου, παρακολουθώντας μαθήματα με τον Σταύρο Λάντσια. Πιστός στη συνεχή μελέτη της μουσικής, πειραματίζεται σε διάφορα στυλ και arrangements.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο μουσικό διδασκαλείο σε Ζαχάρω και Πύργο, το «Piano & Music», ενώ έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον διεθνούς φήμης πιανίστα Στέφανο Κορκολή, το εκρηκτικό δίδυμο «String Demons», τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου & Γιάννη Ζουγανέλη, τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Γιώργο Μάτσικα, κ.α.

Όλη η επικαιρότητα