Ηλεία

Πύργος: Ανησυχία από την έλλειψη πιστώσεων για πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολικές μονάδες

14861_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Ανησυχία σε γονείς και δασκάλους έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Πύργου και αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη πιστώσεων για κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Τις τελευταίες μέρες η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και γενικότερα η αλλαγή των καιρικών συνθηκών, με τις συχνές βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει την έντονη αναστάτωση των γονιών και των δασκάλων καθώς οι πιστώσεις που έχουν χορηγηθεί, όπως αναφέρουν οι ίδιοι είναι πολύ χαμηλές για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες, σε πετρέλαιο θέρμανσης και για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Γιάννης Παναγόπουλος, εκκρεμεί αυτή την περίοδο η τελευταία δόση που αφορά την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων η οποία αν εγκριθεί σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα τότε το ποσό θα πρέπει να είναι αυξημένο και κατά 50 χιλ. ευρώ περίπου, κάτι το οποίο σημαίνει πως το συνολικό ποσό που θα δοθεί στον δήμο του Πύργου θα είναι περίπου 145 χιλ. ευρώ.

Από την άλλη, προτεραιότητα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και ειδικά στα 2θέσια και 3θέσια του δήμου Πύργου, θα δοθεί φέτος το χειμώνα, από τη δημοτική αρχή, έτσι ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Όλη η επικαιρότητα