Ηλεία

Πύργος: Ανταλλακτικό παζάρι από την ΑΝΤΑΡΑ

13722_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανταλλακτικό παζάρι διοργάνωσε η «Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ» στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 11 το πρωί του Σαββάτου με κεντρικό σύνθημα «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ».

Τα μέλη που συγκροτούν την ΑΝΤΑΡΑ θέλουν, όπως αναγράφουν στην αφίσα τους, «να δημιουργήσουν δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και να πάνε ενάντια στη λογική του κέρδους και της υπερκατανάλωσης, με στόχο έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης που υπερβαίνει τις απρόσωπες εμπορικές συναλλαγές, ενισχύοντας τους δεσμούς της κοινότητας στη βάση της έμπρακτης αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας». Ο κόσμος τίμησε την πρωτοβουλία, καθώς αρκετοί πολίτες έσπευσαν να ανταλλάξουν ή να χαρίσουν ρούχα που δεν χρειάζονταν.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση δεν μας επιτράπηκε να δημοσιεύσουμε -για την ακρίβεια μας ζήτησαν να σβήσουμε αυτές που τραβήξαμε!) αφού όπως τόνισε στο patrisnews.com μέλος της ΑΝΤΑΡΑ, διαφωνούν με την πολιτική των ΜΜΕ και προτιμούν οι ίδιοι να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους.

Σεβόμενοι την επιθυμία τους για μη δημοσίευση -παρότι δυσκολευόμαστε να την κατανοήσουμε- και παραβλέποντας την απαίτηση να σβηστούν οι φωτογραφίες από εκδήλωση σε δημόσιο χώρο (αντιφασιστική άποψη κατά τα άλλα?) απλώς καταγράφουμε την αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΑ και ευχόμαστε να συνεχιστούν ανάλογες ενέργειες.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα