Ηλεία

Πύργος: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ

Σε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που προσπαθούν να επιβάλλουν οι μεγάλες δυνάμεις, προχώρησε χθες το απόγευμα στην πλατεία 25ης Μαρτίου(ΟΤΕ) στον Πύργο το κίνημα του ΠΑΜΕ. Στόχος της πορείας είναι να δώσει μια σαφή και αποφασιστική απάντηση προς κάθε μέτωπο, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για τις επιδιώξεις και τα πολεμικά σχέδια του καθενός. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία σωματείων και συνδικάτων που πρόσκεινται σ’ αυτό, δίνοντας παλμό στη συγκέντρωση και συμμετέχοντας στην πορεία που ακολούθησε.

Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Άγγελος Μπούζης, ο οποίος πραγματοποίησε αναφορά σε όσα γεγονότα έχουν συμβεί και έχουν πυροδοτήσει για τα καλά το πολεμικό κλίμα, με τις χώρες του ΝΑΤΟ να «καταστρέφουν και να διαμελίζουν» κράτη προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος αντιπαράθεσης με ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Τόνισε ιδιαίτερα πως οι συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου θα είναι καταστροφικές και πως οι κινήσεις αυτές αποτελούν το μόνο τρόπο διεκδίκησης όσων επιθυμούν. Εστίασε όμως και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πιστεύει ότι λειτουργεί για το καλό του λαού αλλά με τη λάθος πολιτική της μπλέκει τη χώρα ακόμα περισσότερο στην κατάσταση αυτή και συνεχίζει τα έργα προγενέστερων κυβερνήσεων, κάνοντάς τη ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, επικεντρώθηκε στις τουρκικές προκλήσεις που έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά και στο νεκρό πιλότο στο Αιγαίο που έδωσε τη ζωή του για να εξυπηρετήσει τελικά ξένα συμφέροντα, μεγαλώνοντας τη λίστα όσων έχουν θυσιαστεί για την πατρίδα. Τέλος, έδωσε μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας του κόσμου με στόχο να σταματήσει αυτή η πολιτική που θα προκαλέσει τρομερά δεινά στον ελληνικό λαό.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με πανό, πλακάτ και κύρια συνθήματα «Όλοι στους δρόμους» και «Έξω η Ελλάδα από το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα!», σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως Πατρών, Ερμού, Μανωλοπούλου κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα