Πολιτική

Πύργος: Απάντηση σε σκληρή γλώσσα από τον Δημουλιά

dhmoylias_leonidas.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Με σκληρή γλώσσα, απάντησε χθες το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Πύργου, Λεωνίδας Δημουλιάς, στην απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, να τον θέσει σε αργία.

Ο κ. Δημουλιάς σε δηλώσεις που έκανε από το γραφείο του στον Πύργο, χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Αγγελάκα απαράδεκτη ενώ όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας «ενήργησε χωρίς ψυχραιμία, νηφαλιότητα και υπό την πίεση των αυτόκλητων δημοσίων κατηγόρων που συνηθίζουν να αντιποιούνται την εισαγγελική αρχή».

«Λογοδοτούμε στη συνείδησή μας και στο Θεό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημουλιάς και επεσήμανε πως ο ίδιος αντλεί δύναμη από την καθαρή και ανιδιοτελή σχέση που τον συνδέει δεκαετίες, όπως τόνισε, με τους συμπολίτες του.

 

«Τους κοιτώ κατευθείαν στα μάτια. Είναι η αγάπη μου γι’ αυτούς που μου δίνει το δικαίωμα και η βαθύτατη ψυχική ανάγκη μου να συμμετέχω μόνο θετικά στη ζωή τους», σχολίασε και δήλωσε «ψυχικά γεμάτος» καθώς οι προσπάθειές του δεν πήγαν χαμένες.

 

«Προστάτευσα το ιερό δικαίωμα στην εργασία»

 

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δημουλιάς, η πράξη για την οποία του επεβλήθη ποινή «δεν είχε ως κίνητρο το ίδιον όφελος και δεν υπέκρυπτε δόλο», κάτι που τόνισε πως αποδέχθηκε και το Δικαστήριο, όμως έγινε εξαιτίας της επιτακτικής ανάγκης να προστατευτεί το ιερό δικαίωμα στην εργασία, δεκάδων ανθρώπων.

 

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να λάβω μιαν απόφαση με την οποία θα βρίσκονταν ξαφνικά στο δρόμο τόσοι συμπατριώτες μου και ταυτόχρονα σε δεινή θέση οι οικογένειές τους. Άσκηση πολιτικής χωρίς ανθρωπιά δεν έχει κανένα νόημα για μένα», επεσήμανε ο κ. Δημουλιάς.

 

«Η απόφαση χαρακτηρίζεται από ελαφρότητα»

 

Συνεχίζοντας τη σκληρή του στάση, ο κ Δημουλιάς, σημείωσε για την πειθαρχική ποινή της αργίας που επεβλήθη από τον γενικό γραμματέα, ότι «η απόφασή του αυτή χαρακτηρίζεται από ελαφρότητα, αγνόηση του πνεύματος και του γράμματος των νόμων και μεγάλη σπουδή, «αρετές» που του έχουν καταλογίσει πριν από μένα, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Καφύρας». Μάλιστα ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πύργου και τότε αντινομάρχης Ηλείας, επεσήμανε πως η δικαστική απόφαση δεν είναι τελεσίδικη καθώς ο ίδιος έχει κάνει προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου Πατρών.

 

Τελειώνοντας ο κ. Δημουλιάς ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους καθώς και όλους τους συνεργάτες του στην Πρόνοια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τους Παιδικούς Σταθμούς.

 

«Εξιλαστήριο θύμα και «Ιφιγένεια» δεν έχω σκοπό να γίνω κανενός, δεν ελέγχομαι από τη συνείδησή μου και είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που υπηρέτησα επί 27 συναπτά έτη τους συμπολίτες μου», είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Δημουλιάς.

Όλη η επικαιρότητα