WEB tv Ηλεία

Πύργος: Απέραντη θάλασσα η περιοχή της Κεραίας – Ολονύχτιες μάχες των κατοίκων για να σώσουν ό,τι μπορούν [PHOTOS-VIDEO]

Πλημμυρισμένες αυλές και δεκάδες γεωργικές εκτάσεις που μετατράπηκαν σε «θάλασσα», αντίκρισαν χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής της Κεραίας ύστερα από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες, φέρνοντας σε τεράστια απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να καλύπτονται από τόνους νερού και να παθαίνουν εκτεταμένες ζημιές.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να ανακόψουν τα νερά πριν εισέλθουν εντός των σπιτιών τους. Αρκετοί απ’ αυτούς το πέτυχαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να διασώσουν την υπόλοιπη περιουσία τους, αντικρίζοντας πλημμυρισμένες αυλές, στάβλους, αποθήκες και στέγαστρα με τα μηχανήματα της δουλειάς τους.

Βρεγμένα και ταλαιπωρημένα τα ζώα τους, προσπαθούσαν να τα φροντίσουν όσο μπορούν προκειμένου να μην τους συμβεί κάτι κακό, ενώ προσπαθούσαν να σώσουν και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να σωθεί.

Ένας εκ των κατοίκων της περιοχής, ο Κωνσταντίνος Κιάμος, περιέγραψε τις προσπάθειες που είχε κάνει προ ημερών επισκεπτόμενος τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να κάνει έκκληση να κάνουν έργα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται κανείς στα αιτήματά του, καθώς και τις στιγμές στις οποίες πάλεψε να κρατήσει το νερό έξω από το σπίτι του.

Ο Ανδρέας Νικολούτσος από την πλευρά του εστίασε στο τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αφού οι αγωγοί στην περιοχή είναι μικροί για να μεταφέρουν τόσο μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκτάσεις, ενώ χαρακτήρισε ως μοναδική λύση να παραμένει ο αγωγός καθαρός και να λειτουργούν πλήρως όλες οι μηχανές του αντλιοστασίου της Μούτελης προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις.

Τέλος, ο Βασίλης Ζαφειρόπουλος με την απόγνωση εμφανή στο πρόσωπό του, υποστήριξε πως η καταιγίδα έδωσε τη χαρακτηριστική βολή με τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τα έξοδά τους να αυξάνονται ακόμα περισσότερο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανυπαρξία του δήμου.

Γλίτωσαν από θαύμα!

Μία ακόμα περιοχή που έπεσε «θύμα» του καιρού ήταν ο οικισμός του Ερμή κοντά στα Χανάκια. Η συνεχόμενη βροχόπτωση προκάλεσε τεράστια προβλήματα, καθώς οι γράνες και το μεγάλο κανάλι στην περιοχή ξεχείλισαν και παρ’ ολίγο να αποβούν μοιραία για την οικογένεια Λέντερη. Την απόγνωσή της εξέφρασε στην εφημερίδα «Πατρίς» η μητέρα της οικογενείας Βαγγελιώ Λέντερη, που έχει υπάρξει δυο φόρες μάρτυρας ανάλογης κατάστασης στα δυο χρόνια παραμονής της στην περιοχή, κάνοντας παράλληλα έκκληση στη δημοτική αρχή να κάνει τον απαραίτητο καθαρισμό που θα διορθώσει σημαντικά την κατάσταση.

Τον «εφιάλτη» της απίστευτης νεροποντής έζησαν και τα 9 παιδιά και 7 εγγόνια της κ. Λέντερη, που μαζί με τους γονείς τους έδιναν μάχη να διώξουν τα νερά, παραμένοντας στις άσχημες αυτές συνθήκες για αρκετές ώρες, ενώ το ίδιο συνέβη και τις βραδινές ώρες.

Φαίνεται πως οι δύσκολες καταστάσεις δε σταματούν να χτυπούν την πόρτα της οικογενείας, καθώς προ ολίγου καιρού χάθηκε το παιδί τους άδοξα στο τρομερό δυστύχημα στο Καλό Νερό, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε βιώσει και πάλι την απώλεια ακόμα ενός παιδιού εξαιτίας της ιλαράς.

Όλη η επικαιρότητα