Ηλεία Υγεία

Πύργος: Αποφασισμένος για… τάξη ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου

dimopoulos13.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να βάλει σειρά, στα καθημερινά -φαινομενικά απλά- προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ταλαιπωρούν τους ασθενείς και δεν αποπνέουν την εικόνα σεβασμού που οφείλει να έχει ένα νοσοκομείο, είναι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος.

Στις πρώτες δέκα περίπου ημέρες της θητείας του στην Ηλεία, έχει ήδη δημιουργήσει ιδία άποψη και για τα νοσοκομεία και για τα περισσότερα Κέντρα Υγείας του νομού, τα οποία επισκέπτεται διαδοχικά. Και καθημερινά, ενισχύεται η αρχική του άποψη και θέση ότι, θα πρέπει να γίνει άμεσα αναδιάρθρωση του Υγειονομικού Χάρτη της Ηλείας.

Στα απλά και στα σημαντικά

   Γνωρίζει, και το βλέπει πολύ καθημερινά, ότι το Νοσοκομείο του Πύργου δουλεύει με τεράστιες ελλείψεις και ιατρικός και νοσηλευτικό προσωπικό, αναγνωρίζοντας τις «φιλότιμες» – όπως έχει πει – προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό για να στέκεται «όρθιο» το νοσοκομείο.  Σ’ αυτή την κατεύθυνση δε, της κάλυψης των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Υγείας την πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών (καρδιολόγου, ψυχιάτρου, αναισθησιολόγου).

   Ωστόσο, δε μένει μόνο εκεί…κάνει μεγάλη προσπάθεια στη βελτίωσης της εικόνας του νοσοκομείου και την κάλυψης λειτουργικών κενών. Στην είσοδο του Νοσοκομείο, εκεί που συνήθως οι πολίτες, συνοδοί ή επισκέπτες, κάθονταν στα πεζούλια, πλέον έχουν τοποθετηθεί τέσσερα παγκάκια, τα οποία βρίσκονταν αναξιοποίητα, στο υπόγειο του νοσοκομείου. Όπως άλλωστε και πολλά άλλα χρήσιμα αντικείμενα, που κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία – μετά τις πλημμύρες –  να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει. Κι ενώ λοιπόν τα καροτσάκια για τη μεταφορά ασθενών σπρώχνονται με το ζόρι, στο υπόγειο υπάρχουν καροτσάκια, φορεία, στρώματα, καρέκλες, γραφεία. Μέχρι και μηχανήματα καινούργια, μέσα σε κουτιά βρήκε ο κ.Δημόπουλος σε μια βόλτα του στα υπόγεια του Νοσοκομείου, τα οποία είναι αποφασισμένος να θέσει σε λειτουργία, το συντομότερο δυνατό.

   Ένα μηχάνημα που δεν βρήκε αλλά προγραμματίζει να προμηθευτεί άμεσα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στα εξωτερικά ιατρεία, είναι το μηχάνημα σειράς προτεραιότητας, την οποία μέχρι τώρα «κρατούν» οι ίδιοι οι ασθενείς.

   Στο αισθητικό κομμάτι του νοσοκομείου, που όμως είναι σημαντικό για την ψυχολογία και των ασθενών, είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων ψευδοροφής, η επισκευή σπασμένων πορτών, ξεφτισμένων τοίχων κ.α. Παρεμβάσεις που έχουν, αν όχι μηδενικό, μηδαμινό κόστος για το νοσοκομείο.

   Ωστόσο, ο κ.Δημόπουλος δε μένει μόνο στα εσωτερικά, αλλά σκοπεύει να βάλει…τάξη και στον περιβάλλοντα χώρο. Και δεν μιλάμε για την αποκατάσταση του φωτισμού, που έχει ήδη γίνει, αλλά στον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει με τον δήμο Πύργου και στην Αστυνομία, για να μπει τάξη στον δρόμο έξω από το Νοσοκομείο, καθώς τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα, πολύ συχνά, να «μπλέκουν» και τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν ασθενείς στα Επείγοντα.

   Το καλύτερο, το αφήσαμε για το τέλος. Ο διοικητής αναζητά -μάταια μέχρι στιγμής- το πρακτικό αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νοσοκομείου, ενώ ανακάλυψε ότι το Νοσοκομείο του Πύργου, ως έργο, δεν έχει παραδοθεί ποτέ, από την κατασκευάστρια εταιρία, αν και λειτουργεί 11 ολόκληρα χρόνια. Λεπτομέρειες…

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα