Ηλεία Περιβάλλον

Πύργος: Απρόβλεπτη… χωματερή στη Βαρβάσαινα

Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό και αναστάτωση στην Βαρβάσαινα έχει προκαλέσει η κίνηση ασυνείδητων να δημιουργήσουν σε παρακείμενη περιοχή μια… χωματερή εναποθέτοντας στο σημείο απόβλητα πάσης φύσεως! Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, στο σημείο γίνεται παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, μπαζών, πλαστικών και κλαδιών αλλά και αντικειμένων από…  μανάβικα και ιχθυοπωλεία!

Η παράνομη εναπόθεση γίνεται κατά μήκος δρόμου της Κάτω Βαρβάσαινας, δίπλα από το οποίο υπάρχει κεντρική διώρυγα (κανάλι) του ΓΟΕΒ που υδροδοτεί καλλιέργειες. Στο ίδιο σημείο, το διάστημα που η ευρύτερη περιοχή του Πύργου αντιμετώπιζε το πρόβλημα με τα σκουπίδια, είχε συγκεντρωθεί πάρα πολύ μεγάλος όγκος σκουπιδιών που είχε καθαριστεί το περσινό καλοκαίρι. Όμως τα όσα βασανιστικά έζησε η περιοχή μας από τα σκουπίδια φαίνεται ότι δεν «δίδαξαν» τους δράστες που –σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες- γνωρίζουν ότι το μέρος παρέχει «κάλυψη» και πηγαίνουν πρωί-πρωί και ρίχνουν εκεί τα απόβλητά τους δημιουργώντας περιβαλλοντικό πρόβλημα…

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα, πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει μετατραπεί σε χωματερή και οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ειδάλλως δηλώνουν διατεθειμένοι να πάρουν τα μέτρα τους!

Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, απάντησε ότι δεν γνώριζε επί του θέματος καθώς δεν είχε ενημέρωση από την υπηρεσία και ούτε ο χώρος διαθέτει κάδους για αποκομιδή. «Αύριο (σ.σ. σήμερα), η υπηρεσία καθαριότητας θα στείλει συνεργείο για την αποκομιδή των απορριμμάτων και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων στους παραβάτες εάν παρατηρηθεί ξανά ανάλογη κίνηση. Παραβάτες οι οποίοι δεν σέβονται, όχι μόνο την νομοθεσία και το περιβάλλον, αλλά και τους πολίτες της περιοχής».

Όλη η επικαιρότητα