Ηλεία

Πύργος: Άρχισαν να κλείνουν τις επικίνδυνες λακκούβες…

Ακούστε το άρθρο

Στην επούλωση λάκκων που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε δρόμους της πόλης του Πύργου αλλά και ευρύτερα στον δήμο, προχωρά η Τεχνική Υπηρεσία, όπως δήλωσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Σκαρτσιάρης. Ήδη συνεργεία της Υπηρεσίας από τον προηγούμενο μήνα έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, επουλώνοντας τις λακκούβες στο οδόστρωμα ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και μεγάλες εργολαβίες που θα αφορούν την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα σε σημεία που απαιτείται.

Παράλληλα ο κ. Σκαρτσιάρης, αναφέρθηκε και στο έργο που υλοποιείται ήδη το τελευταίο διάστημα στην συνδετήρια οδό των Εθνικών Οδών Πύργου – Κυπαρισσίας και Πύργου – Τριπόλεως, το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90% και αναμένεται να παραδοθεί άμεσα ενώ ανακοίνωσε και την υλοποίηση δύο μεγάλων εργολαβιών που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών στο οδόστρωμα προϋπολογισμού 150 χιλ. ευρώ και 50 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

«Έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Κολιρίου, στην Αγίου Γεωργίου, στις γραμμές στην Ερυθρού Σταυρού, στην Μίλτωνος Ιατρίδη και σε άλλα σημεία ενώ έχουν πάρει εντολή τα συνεργεία καθ’ οδόν όπου πηγαίνουν να κάνουν επούλωση των λάκκων όταν είναι μικρής έκτασης οι ζημιές. Τα υπόλοιπα θα γίνουν με την εργολαβία που θα ακολουθήσει. Συγκεκριμένα όσον αφορά το έργο στις οδούς πέριξ του 1ου Γυμνασίου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού, αυτές τις ημέρες θα υπογραφεί το συμφωνητικό με την μειοδότρια εταιρεία που είναι οι Αφοί Νικολετόπουλοι και θα γίνει αποκατάσταση σύντομα, γιατί εκεί θέλει αλλαγή τάπητα. Η εργολαβία είναι 50 χιλ. ευρώ και θα γίνουν παρεμβάσεις σε μεγάλες ζημιές. Επίσης θα ακολουθήσει μια πολύ μεγάλη εργολαβία της τάξης των 150 χιλ. ευρώ με διαγωνισμό για να ολοκληρώσουμε τις ζημιές βλάβες κλπ και να μην υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο στην πόλη αλλά και στο δημοτικό οδικό δίκτυο», επεσήμανε ο κ. Σκαρτσιάρης.

Συνδετήρια οδός

«Έχει ολοκληρωθεί περίπου το 90% των εργασιών δηλαδή έχει πέσει ο ασφαλτοτάπητας και μπορεί και έως τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εγκριθεί ο ΑΠΕ και λείπουν να ολοκληρωθούν κάποια τεχνικά έργα μόνο. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σκαρτσιάρης για το έργο που υλοποιείται στην συνδετήρια οδό των Εθνικών Οδών Πύργου – Κυπαρισσίας και Πύργου – Τριπόλεως.

Όλη η επικαιρότητα