Ηλεία

Πύργος: Άστεγος για δυο βραδιές 37χρονος ρομά…

Ένα οικογενειακό επεισόδιο φαίνεται να ήταν ο λόγος που 37χρόνος ρομά εγκαταστάθηκε ως… άστεγος στην πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών, στον Πύργο, χρησιμοποιώντας ως κατάλυμα έναν κάδο απορριμμάτων. Ο 37χρονος διανυκτέρευσε στο σημείο για δυο βράδια (σ.σ. αυτά της περασμένης Κυριακής και της Καθαρής Δευτέρας), έγινε μάλιστα και θέμα συζήτησης στο facebook, μετά από ανάρτηση με φωτογραφία του χώρου που επέλεξε να εγκατασταθεί.

Χθες το πρωί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου επιλήφθηκε του περιστατικού…

«Μετά από ενημέρωση που είχαμε ότι υπάρχει άστεγος σε ένα σημείο της πλατείας Πεσόντων Πυροσβεστών, πίσω από το παλιό νοσοκομείο του Πύργου κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Βρεθήκαμε στο σημείο νωρίς το πρωί της Τρίτης μαζί με κοινωνικό λειτουργό της υπηρεσίας μας, καλέσαμε το ΕΚΑΒ, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι προ 10 ημερών περίπου είχε υποστεί τραυματισμό στο πόδι του, στη βουβωνική χώρα, μετά από οικογενειακό επεισόδιο. Και τότε του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και σήμερα (σ.σ. χθες) του δόθηκε αντιβίωση γιατί το τραύμα του είχε υποστεί επιδείνωση. Κάναμε ότι ήταν δυνατό και εξασφαλίσαμε και στέγη για να μπορέσει να κοιμηθεί. Κι ενώ κοιτούσαμε τα διαδικαστικά στο νοσοκομείο του Πύργου με την κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου και την κοινωνιολόγο  μας ο περί ου ο λόγος… αποχώρησε με τη δική του θέληση! Δεν ήθελε τη στήριξη μας… χωρίς τη θέληση του δεν μπορούμε να τον πάμε κάπου με το ζόρι. Σαν Κοινωνική Υπηρεσία επιληφθήκαμε άμεσα του περιστατικού, ανθρώπινα, κάναμε ότι ήταν δυνατό…»… διευκρίνισε για το συγκεκριμένο περιστατικό η αντιδήμαρχος Πύργου, υπεύθυνη Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ανδριάνα Αγγελλακοπούλου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον 37χρονο περίμενε, έξω από το νοσοκομείο Πύργου, ομόφυλος του με ΙΧ, με τον οποίο και αποχώρησε…

 

Όλη η επικαιρότητα