Εκπαίδευση

Πύργος: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

dia_bioy_mathish56.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετές συμμετοχές και αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, που θέλουν να λάβουν μέρος στα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης που προσφέρει, συνεχίζει τη λειτουργία του για τη νέα χρονιά το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Πύργου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως επεσήμαναν χθες στο patrisnews.com οι υπεύθυνοι του Κέντρου, κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2013 – Ιανουαρίου 2014 έχουν δημιουργηθεί τμήματα για προγράμματα που αφορούν την οικονομία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις ξένες γλώσσες τα οποία έχουν αρκετές συμμετοχές με τους περισσότερους να επιλέγουν τα τμήματα καινοτομία – επιχειρηματικότητα – διοίκηση επιχειρήσεων, επεξεργασία κειμένου – διαδίκτυο, υπολογιστικά φύλλα – παρουσιάσεις ενώ ήδη λειτουργούν δύο τμήματα Αγγλικών και επίσης δύο τμήματα Ιταλικών.

Παράλληλα, η υπεύθυνη του Κέντρου, Ελένη Σουρή, ανέφερε πως ήδη υπάρχουν αιτήσεις και για τα τμήματα των Ιταλικών, των βιολογικών προϊόντων και την διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το επόμενο διάστημα. Τα παραπάνω τμήματα, λειτουργούν στο κτήριο «Ψιχαλίνου» που παραδόθηκε στον δήμο του Πύργου, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης πρόσφατα ενώ ήδη ο δήμος εξετάζει την επέκταση του προγράμματος και στους πρώην δήμους Βώλακος, Ιάρδανου και Ωλένης.

Όπως σημείωσε δε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παναγόπουλος η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται κανονικά ενώ ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών έχουν ξεκινήσει και τα αντίστοιχα μαθήματα. «Η διαδικασία προχωρά κανονικά και βλέπουμε πως αρκετός κόσμος έχει δείξει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα», σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα είναι δωρεάν και για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα μάθησης απαιτείται συμπλήρωση μιας απλής αίτησης και φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. Τα έντυπα των αιτήσεων είναι διαθέσιμα στο Κ.Δ.Β.Μ. του δήμου Πύργου, στη διεύθυνση Αγ. Σπυρίδωνος 41 κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα καθώς και στα κατά τόπους ΚΕΠ του δήμου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα