Ηλεία

Πύργος: Χαμόγελα, χαρά και συγκίνηση στην ξεχωριστή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παρά τα τερτίπια του καιρού, τίποτα δεν μπόρεσε να χαλάσει την καλή διάθεση των ξεχωριστών παιδιών και συνανθρώπων μας που «πλημμύρισαν» το χώρο μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Ακούστε το άρθρο

Παρά τα τερτίπια του καιρού, τίποτα δεν μπόρεσε να χαλάσει την καλή διάθεση των ξεχωριστών παιδιών και συνανθρώπων μας που «πλημμύρισαν» το χώρο μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, σε μια γιορτή χαράς και τιμής την οποία διοργάνωσε μια ιδιαίτερη ευαισθησία ο Δήμος Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού και η ΔΗΚΕΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Δεκάδες χαμόγελα παιδιών και ενηλίκων συγκίνησαν όλους όσοι παρευρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. Μουσική, χορός, τραγούδι απ’ όλα τα ξεχωριστά παιδιά αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες που έστελναν ηχηρά μηνύματα ισότητας και αγάπης, συμπλήρωσαν το σκηνικό αυτής της πανέμορφης γιορτής, με την οποία ο Δήμος Πύργου θέλησε να τιμήσει τα ΑΜΕΑ της πόλης και να υπενθυμίσει ότι όλοι είμαστε ίσοι στη ζωή και τις ευκαιρίες!

Δημιουργική έκφραση

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος ο οποίος υποσχέθηκε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ότι ο δήμος Πύργου θα είναι πάντα στο πλευρό τους να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μιλώντας γι’ αυτή την ξεχωριστή ημέρα δήλωσε: «Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει, ότι όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και πρέπει να διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Βασικό στοιχείο πολιτισμού σε μια κοινωνία είναι το ενδιαφέρον που δείχνει για τα άτομα με αναπηρία και κανένας να μην βιώνει τον κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό. Όλοι οι θεσμοί και κυρίως η αυτοδιοίκηση πρέπει έμπρακτα να αποδείξουν το νόημα της ημέρας με πράξεις και πρωτοβουλίες. Ως δημοτική αρχή, προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να υλοποιούμε δράσεις που στηρίζουν τα ΑμεΑ. Ένα από αυτά είναι η αξιοποίηση του προγράμματος ΟΑΕΔ. Ήδη εργάζονται πέντε ΑμεΑ στον δήμο, έχουμε ειδικό άμισθο συνεργάτη τον κ. Παπανικολόπουλο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού. Επιπλέον κάναμε σύμπραξη με τη ΔΗΚΕΠ και την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ηλίανθος» και δημιουργήσαμε ΚΔΑΠμεΑ και επίσης προχωράμε με εργολαβίες την κατασκευή ραμπών σε κεντρικούς δρόμους. Βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Είμαστε σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες για ΑμεΑ και συνεχίζουμε δυναμικά».

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη όλα τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους, την εκπαιδευτική τους κοινότητα και τους γονείς τους. «Είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής και της πιο δύσκολης διαδρομής. Όλοι αξίζουν το μετάλλιο της αρμονικής συνύπαρξης».

Οι πρωταγωνιστές της γιορτής

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση των: Ειδικού Νηπιαγωγείου, Ειδικού Δημοτικού, ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου, ΕΕΕΕΚ, ΚΔΑΠ μεΑ «Ηλίανθος», ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Διάπλασις», Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων N. Ηλείας και Σύλλογος Αμέα «Ήλις». Τις δομές και τους συλλόγους εκπροσώπησαν οι: Βάσω Καλαντζή, Μαρία Δρακοπούλου, Αγγελική Πετρόγιαννη, Ερμίνα Ζανταρίδου, Παναγιώτης Βασιλείου, Γιώργος Παπανικολόπουλος, Αγαθή Ρηγοπούλου, καθώς και εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Όλα τα παιδιά πήραν ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ μετά το τέλος της γιορτής ο κ. Αντωνακόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στους Παραολυμπιονίκες Έφη Βλάμη και Πολυχρόνη Χρονόπουλο.

Όλη η επικαιρότητα