Ηλεία

Πύργος: «Χρυσές» δουλειές έκαναν τα ζαχαροπλαστεία με την πώληση της βασιλόπιτας

Ακούστε το άρθρο
  • Δεν λείπει από κανένα σπίτι…
  • Πως εκτίμησαν την κίνηση και το ενδιαφέρον του κόσμου ιδιοκτήτες και υπάλληλοι

Το τραπέζι κάθε σπιτιού την Πρωτοχρονιά είναι γεμάτο καλούδια, φαγητά, ποτά και γλυκά.

Όμως Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται καθώς αυτό το υπέροχο γλύκισμα έχει την «τιμητική του» τη μέρα αυτή. Και φυσικά, δεν γίνεται Βασιλόπιτα χωρίς το απαραίτητο φλουρί, ότι και αν είναι αυτό!

Πολλές νοικοκυρές και όχι μόνο, φτιάχνουν τη βασιλόπιτα στο σπίτι, για το γούρι όπως λένε.
Όμως πλέον πολλοί είναι αυτοί που την αγοράζουν από τα ζαχαροπλαστεία, που βάζουν τα… δυνατά τους για να φτιάξουν πεντανόστιμες πρωτοχρονιάτικες πίτες, απλές ή και με σχέδια, με επικάλυψη μαύρης και άσπρης σοκολάτας, με γεύση τσουρεκιού και άλλα πολλά. Η φαντασία στην παρασκευή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας οργιάζει!

Η κίνηση για την αγορά της βασιλόπιτας ήταν ήδη αυξημένη από την προηγούμενη εβδομάδα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κορυφώθηκε, με τα ζαχαροπλαστεία του Πύργου να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν κάθε γούστο.
Και φυσικά μην ξεχνάμε! Σιγά – σιγά στην κατανάλωση της βασιλόπιτας, αφού δεν είναι ανάγκη να «εξαφανιστεί» μέσα σε λίγες ώρες. Τρώγεται άνετα και τις επόμενες ημέρες!

Τα ζαχαροπλαστεία του Πύργου

Άκης Σμαρνάκης, Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης

«Αυτές τις ημέρες ο κόσμος ήρθε να αγοράσει την βασιλόπιτά του, με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Συνήθως παίρνουν μέτρια μεγέθη, ενώ οι μεγάλες βασιλόπιτες παραγγέλνονται μετά τις γιορτές από τους συλλόγους. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άρχισε να κινείται και η τούρτα, παράλληλα με την βασιλόπιτα».

Βαρβάρα Δημοπούλου, Ζαχαροπλαστείο Βέρροιος

« Είχε αρκετή κίνηση αυτές τις ημέρες, αφού είναι η εποχή της πώλησης της βασιλόπιτας, ιδίως όσον αφορά το κέικ και σε αυτό έχει βοηθήσει και η κάθοδος πολλών ανθρώπων από την Αθήνα και από άλλες μεγάλες πόλεις. Η κίνηση ήταν ακόμη πιο μεγάλη παραμονή της Πρωτοχρονιάς».

Χαράλαμπος Ντοάς, Ζαχαροπλαστείο Σεράνο

«Ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα είχαμε ξεκινήσει τη διάθεση της βασιλόπιττας. Και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε κίνηση, αλλά πλέον ο κόσμος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ερχόταν πιο συχνά να μας ζητήσει να αγοράσει βασιλόπιτα. Πήγαμε καλά».

Δημήτρης Κομπορόζος, Ζαχαροπλαστείο Δημήτρης

«Είχαμε αρκετή κίνηση στη βασιλόπιτα και πήγαμε πολύ καλά. Ο κόσμος ξεκίνησε να αγοράζει από νωρίς και παραμονή Πρωτοχρονιάς κορυφώθηκε η κίνηση όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρονιά».

Ανδρέας Παπανδρέου, Ζαχαροπλαστείο Παπανδρέου

«Η κίνηση είναι σχετική. Συνήθως η πώληση της βασιλόπιτας κορυφώνεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς, όπου και ήρθαν οι περισσότεροι πελάτες. Κάθε χρόνο ο κόσμος αγοράζει βασιλόπιτα, αφού οι πελάτες μας ξέρουν την ποιότητα που έχουμε και έρχονται να αγοράσουν βασιλόπιτα και άλλα γλυκά».

Μαρίζα Ρουστανάι, Delicious Bread walkers

«Η κίνηση αυτές τις ημέρες για την αγορά της βασιλόπιτας ήταν αυξημένη, ο κόσμος τις προτιμάει και έρχεται και αγοράζει. Η κίνηση κορυφώθηκε παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η ποιότητα της βασιλόπιτας και φέτος είναι εξαιρετική».

Γεωργία Τσαπάρα, Ζαχαροπλαστείο Τσαπάρας

«Ξεκίνησε από την Δευτέρα η κίνηση και αυξήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο κόσμος ψωνίζει βασιλόπιτα. Προτιμά την κλασική γεύση, το κέικ δηλαδή, αλλά υπάρχουν και αρκετοί που προτιμούν την σοκολάτα ή το τσουρέκι. Γενικά είμαστε απολυτά ικανοποιημένοι από την αγοραστική κίνηση».

Βασίλης Χρονόπουλος, Ζαχαροπλαστείο ΗΛΒΙΖΑΧ

«Η κίνηση ήταν αυξημένη και ήρθε ο κόσμος να αγοράσει την βασιλόπιτα. Μας προτιμά για την ποιότητα και τις τιμές και πιστεύουμε να συνεχιστεί αυτό έως το τέλος των εορτών. Πέρα από τις βασιλόπιτες μεγάλη κίνηση τώρα έχουν και οι κουραμπιέδες, όπως και οι δίπλες».

Όλη η επικαιρότητα