Χωρίς κατηγορία

Πύργος: Δεν χωρούν να περάσουν λόγω παρκαρισμένων ΙΧ!

13436_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο του Πύργου, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος οδών που έχουν πολύ μικρό άνοιγμα, ήταν η αιτία που προκάλεσε την τεράστια αναστάτωση στις πυροσβεστικές δυνάμεις του Πύργου, οι οποίες τη στιγμή που προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο ενός συμβάντος έπρεπε πρώτα να καταφέρουν να περάσουν από τις «συμπληγάδες πέτρες».

Το περιστατικό στην οδό Κολοκοτρώνη, χθες το πρωί, έφερε στο φως, το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία μέσα στο κέντρο της πόλης του Πύργου, αδυνατούν να φτάσουν στον προορισμό τους λόγω των εμποδίων που βρίσκουν μπροστά τους από τα παρκαρισμένα οχήματα. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα η Π.Υ. Πύργου, είχε καταθέσει αίτημα από το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, με την οποία ζητούσε τη λήψη πρόσθετων κυκλοφοριακών μέτρων εντός της πόλεως για την ακώλυτη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, με το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου και με αριθ. απόφασης 125/2012 να εγκρίνει το ανωτέρω αίτημα τον Απρίλιο του 2012.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε την τοποθέτηση επί των οδών Κολοκοτρώνη από Ερμού έως Ρ. Φεραίου, Διάκου – Επαρχείου, Κρεστενίτη, Λετρίνων – Αγ. Νικολάου, Λιούρδη (κυρίως στις διασταυρώσεις) και περιμετρικά της περιοχής Παλαιάς Αγοράς – Αγ. Νικολάου, εύκαμπτων επαναφερόμενων αντανακλαστικών κώνων (!) ώστε να προλαμβάνεται η στάθμευση των οχημάτων στις γωνίες των ανωτέρω διευθύνσεων και να εξασφαλίζεται η ακώλυτη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων σε κάθε έκτακτη περίπτωση.

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου ωστόσο φαίνεται να μην αποδίδει ιδιαίτερα καθώς η συμφόρηση των οδών, όπως τονίζουν, πηγές της πυροσβεστικής, δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση εύκαμπτων κώνων αλλά με την ουσιαστική κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα προβλέπει τη στάθμευση των οχημάτων μόνο στη μία πλευρά των οδών, όπου χρειάζεται.

Όλη η επικαιρότητα