Πύργος: Δενδροφύτευσαν στο Επαρχείο (VIDEO)

Share

Σε μια σημαντική περιβαλλοντική δράση προχώρησαν χθες στο λόφο του Επαρχείου στον Πύργο μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, της Νέας Δημοτικής Κίνησης που δημιουργήθηκε πρόσφατα στον Πύργο, φίλων της Οικολογίας και απλών πολιτών, οι οποίοι θέλησαν να δενδροφυτεύσουν ένα νέο μικρό πευκάκι στο σημείο που την Τρίτη του Πάσχα συνεργεία του δήμου πραγματοποίησαν αποψίλωση των δέντρων που τόσα χρόνια κοσμούσαν το χώρο και έδιναν χρώμα στην ευρύτερη περιοχή.

Βασικός στόχος της κίνησης αυτής ήταν να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους με την προ ολίγων ημερών ενέργεια του δήμου να κόψει τα δέντρα. Μια κίνηση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα κόσμου της πόλης, που είτε εντάσσονται σε κάποια πολιτική παράταξη είτε είναι απλοί πολίτες. Σημαντική παρουσία στη δράση είχε η Αντιπρόεδρος της «Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας» Πηνελόπη Γαλανοπούλου, που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση κοπής των δέντρων του Επαρχείου: «Κάνουμε ένα συνολικό κάλεσμα στους πολίτες του Πύργου, στα παιδιά και στους γονείς περισσότερο, ώστε να βρεθούν σε ένα χώρο που γυμνώθηκε πριν λίγες ημέρες με κινήσεις προφανώς αυθαίρετες και χωρίς να έχει ενημέρωση ο κόσμος για το τι αναμενόταν και τι αναμένεται να συμβεί σ’ αυτή την πόλη με την αποψίλωση των δέντρων. Συμβολικά φέραμε ένα μικρό πευκάκι για δενδροφύτευση. Εύχομαι το δισέγγονο του κ. Λιατσή να είναι κάτω από αυτό το πευκάκι, είτε οποιονδήποτε άλλων παρακαθήμενων και να απολαμβάνει τις δραστηριότητές του σ’ αυτό το νέο δασάκι που πρόκειται να δημιουργηθεί».

Παρόμοια άποψη φαίνεται ότι είχε και το μέλος του Οργανωτικού της νέας παράταξης για το δήμο Πύργου, Πάνος Θεοδωρόπουλος, που αναφέρθηκε τόσο στις κινήσεις του δήμου και την άγνοια των πολιτών γι’ αυτές, όσο και στη συλλογικότητα και ενεργοποίηση των πολιτών για να αποκτήσουν νόημα οι δράσεις αυτές: «Η κίνηση αυτή είναι συμβολική και δείχνει δυο απλά πράγματα. Πρώτον, η διαμόρφωση του χαρακτήρα και της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της και δεύτερον υπάρχει ένας ακόμα δρόμος για να πορευτεί η κοινωνία και αναφέρει ότι καθένας μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει ούτε την πόλη, αλλά ούτε και τον εαυτό του. Χρειάζεται βοήθεια, συνεργάτες και συνοδοιπόρους, γι’ αυτό θα καλέσουμε την κοινωνία σε συγκεκριμένες κινήσεις. Αυτή είναι η πρώτη απ’ όλες και θα έχουν ακριβώς αυτό το χαρακτήρα. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας». Στη συνέχεια ακολούθησε η δεντροφύτευση, καθώς και το πρώτο πότισμα του μικρού δένδρου.