Ηλεία

Πύργος: Διαμαρτυρία από το Εργατικό Κέντρο για τις υπέρογκες τηλεφωνικές χρεώσεις του Νοσοκομείου

Ακούστε το άρθρο

Με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», Κώστα Διαμαντόπουλο συναντήθηκε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου, προκειμένου να μεταφέρει τα παράπονα των πολιτών για τις υψηλές χρεώσεις των τηλεφωνικών ραντεβού για τους ασθενείς.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το πρόβλημα προκύπτει από τη σύμβαση που έχει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης, σύμφωνα με την οποία η χρέωση στο 145600 είναι 0,78 € ανά λεπτό από σταθερό και 1,18 ευρώ από κινητό από το πρώτο λεπτό και μετά ανά δευτερόλεπτο. Το Εργατικό Κέντρο Πύργου επισημαίνε πως πολλές φορές ο ασθενής χρεώνεται έως και 10 ευρώ ανά κλήση για ραντεβού σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, όπου του γίνονται και κρατήσεις 6% για δημόσια περίθαλψη.

«Στις δύσκολες εποχές, όπου και το 0,001λ/ευρώ είναι πολύτιμο για τον χαμηλοσυνταξιούχο, για τον ασφαλισμένο, τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, είναι παράνομο και καταχρηστικό να δίνονται τα τηλεφωνικά ραντεβού σε ιδιωτικές εταιρείες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει στην επιστολή ότι υπάρχει προσωπικό για το τηλεφωνικό κέντρο και ζητά επίσημη ενημέρωση για τους λόγο που το νοσοκομείο ανανεώνει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες καθώς και την άμεση επίλυση του προβλήματος από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όλη η επικαιρότητα