Ηλεία

Πύργος: Διαμαρτυρίες κατοίκων για τους δρόμους γύρω από το 5ο Δημοτικό

14867_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τα προβλήματα που δημιουργεί ο δρόμος που επικοινωνεί με το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης του Πύργου και που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής, που ξεσηκώθηκαν ζητώντας από τη δημοτική αρχή να ολοκληρωθούν τα έργα που απαιτούνται.

Οι κάτοικοι αλλά και οι γονείς που σε καθημερινή βάση είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν την οδό για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, όπως δήλωσαν στο patrisnews το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο και δύσκολα προσπελάσιμο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν με τις βροχές ο δρόμος πλημμυρίζει.


Επίσης οι περισσότεροι κάτοικοι, αναφέρουν πως κανείς δρόμος γύρω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο δεν είναι διανοιγμένος πλήρως ενώ η επίστρωση από χαλίκι και χώμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα ακόμα και στους πεζούς.

Παράλληλα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εσωτερικά το κτηριακό συγκρότημα του σχολείου, ένα θέμα που έχει αναδείξει το patrisnews σε πρόσφατο ρεπορτάζ, γονείς και κάτοικοι κάνουν λόγο για ρυμοτομική αναρχία στον εξωτερικό χώρο της σχολικής μονάδας, που όπως τονίζουν είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί έτσι ώστε να απομακρυνθεί και ο κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης εκείνο που ζητούν οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι του 5ου δημοτικού σχολείου, είναι η οριοθέτηση και η περίφραξη τόσο του οικοπέδου που έχει αγοράσει ο δήμος για την επέκταση του αύλειου χώρου του σχολείου καθώς και η αξιοποίηση και των υπολοίπων χώρων που μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητοι πέριξ του σχολείου.

Έχει εγκριθεί η μελέτη

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, για το συγκεκριμένο θέμα, η μελέτη που αφορά τη διάνοιξη του δρόμου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, έχει ήδη εγκριθεί ενώ εκείνο που αναμένεται ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσει ο δήμος να προχωρήσει το έργο είναι η συζήτηση των ενστάσεων που έχουν γίνει.

Όλη η επικαιρότητα