WEB tv Ηλεία

Πύργος: Δικαιώθηκε οριστικά ο καρκινοπαθής μετά το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς»

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των συνδικάτων, αλλά και οι πολίτες, που βρέθηκαν στις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στην ΔΟΥ Πύργου και στην Τράπεζα Πειραιώς ταυτόχρονα, ζήτησαν τη δικαίωση του συμπολίτη μας.
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει η αδικία που συντελέστηκε σε βάρος του Θοδωρή Κατσιμίγα, του οποίου η τράπεζα παρακρατεί από τον περασμένο Φεβρουάριο το ακατάσχετο επίδομα που λαμβάνει ως καρκινοπαθής, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η συγκεκριμένη ενέργεια πρόκειται να σταματήσει.

Πύργος: Επέστρεψαν χρήματα από το επίδομα στον 60χρονο καρκινοπαθή μετά το δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς»

Η ιστορία του 60χρονου συνταξιούχου που αναδείχθηκε μέσα από τα ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, δεν άφησε άπραγα και τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων, που χθες το πρωί πραγματοποίησαν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίες σε δύο σημεία στον Πύργο, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των συνδικάτων, αλλά και οι πολίτες, που βρέθηκαν στις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στην ΔΟΥ Πύργου και στην Τράπεζα Πειραιώς ταυτόχρονα, ζήτησαν τη δικαίωση του συμπολίτη μας.

Στη διαμαρτυρία έξω από την τράπεζα Πειραιώς παραβρέθηκε και ο Θοδωρής Κατσιμίγας που ευχαρίστησε τους πολίτες για την συμπαράσταση προς το πρόσωπό του και δήλωσε ότι «ενδιαφέρθηκαν πολλά σωματεία στο νομό, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και πιστεύω να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Όχι μόνο για εμένα, γιατί πιστεύω ότι δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση. Είναι πάρα πολλοί στη θέση τη δική μου και οι τράπεζες δρουν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα. Έχουν τους δικούς τους νόμους, παραβιάζοντας τους νόμους του κράτους για το αφορολόγητο, το ακατάσχετο κ.α. Δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και από ποιους ελέγχονται».

«Πρόκειται για ένα θέμα που στην κυριολεξία έχει μια απάνθρωπη υφή. Κράτος, κυβέρνηση, εφορίες και τράπεζες έχουν κατάσχει το ακατάσχετο στο επίδομα ενός καρκινοπαθή, ενός συνανθρώπου μας, ενός συμπολίτη μας, ο οποίος υποφέρει. Πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν, του αρπάζουν τώρα και το επίδομα του καρκινοπαθή. Στην κυριολεξία κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι των φτωχών, τα κοράκια, οι τραπεζίτες και ληστεύουν ακόμα και το επίδομα των καρκινοπαθών. Αυτή την κοινωνία έχουμε, αυτή τη σαπίλα και αυτές τις πολιτικές ευθύνες έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση και το κράτος. Απαιτήσαμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης του επιδόματος. Από ότι μάθαμε ήδη σταμάτησε από την τράπεζα αυτή η διαδικασία. Ήδη δρομολογήθηκαν ενέργειες και ήδη δικαιώνεται ο συμπολίτης μας και άλλη μια φορά ο ενωμένος αγώνας, η εργατική λαϊκή αλληλεγγύη έφερε άλλο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Κανένας μόνος του! Όλοι μαζί θα νικήσουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας» ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέκος Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νομού Ηλείας και μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος τόνισε ότι «ο Σύλλογος Εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον συμπολίτη μας. Απαιτούμε να σταματήσει η παρακράτηση και να γίνει άμεσα η επιστροφή των χρημάτων που του έχουν παρακρατήσει. Είναι άδικο και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, καθώς και στο πλευρό οποιουδήποτε συμπολίτη μας χρειαστεί».

Η υποψήφια βουλευτής Ηλείας του ΚΚΕ Σία Ξενοστάθη σημείωσε πως «βλέπουμε πόσο απάνθρωπα λειτουργεί το επιτελικό κράτος και η σταθερότητα την οποία ευαγγελίζεται, που κατάσχουν το επίδομα νοσηλείας του καρκινοπαθούς. Θα πρέπει να είμαστε όλοι αποφασισμένοι και με μαχητικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχες περιπτώσεις. Βλέπουμε τι συμβαίνει και στους πλειστηριασμούς που διώχνουν τους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους και οι ζωές μας δεν έχουν για αυτούς καμία αξία. Τις βλέπουν σαν κόστος και εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά».

Τέλος, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Κατσιμίγα, Θοδωρής Αντωνόπουλος ανέφερε δήλωσε ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Με την δημοσιοποίηση του θέματος από την ‘ΠΑΤΡΙΣ’ και την ΟΡΤ, με την ευαισθητοποίηση κοινωνικών φορέων και συνδικάτων και με προεξάρχοντα ρόλο αυτόν του Κ.Κ.Ε. και του φίλου Χρήστου Γιάνναρου, που αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο μας. Επίσης με τις δικές μου ταπεινές νομικές δυνάμεις. Δεν σας κρύβω ότι το αμέσως επόμενο βήμα μας θα ήταν η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Ωστόσο πρυτάνευσε, όπως φαίνεται, η λογική και αποφύγαμε τις δικαστικές αίθουσες».

Όλη η επικαιρότητα