Ηλεία

Πύργος- Δημήτρης Βασιλόπουλος: Πρόσκοπος Έθνους

Ακούστε το άρθρο

Απονομή διακρίσεων σε 234 νέους και νέες από όλη την Ελλάδα από τον πρόεδρο της δημοκρατίας..

Ένας πρόσκοπος από τον Πύργο, ήταν ανάμεσα στους 234 νέους και νέες από όλη την Ελλάδα στους οποίους απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος το μαντήλι του Προσκόπου Έθνους. Πρόκειται για τον 18χρονο Δημήτρη Βασιλόπουλο από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου, ο οποίος είχε συμπληρώσει όλες τις απαιτήσεις και είχε συμμετάσχει με επιτυχία στη διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους, τον Αύγουστο του 2018 στην Κεφαλονιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα για την τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους, του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού.

Η ονομασία κάθε Ανιχνευτή (νέοι 15-17 ετών) σε Πρόσκοπο Έθνους, αποτελεί την κορύφωση της Προσκοπικής πορείας τους και σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη μετάβαση ενός εφήβου από την ηλικία της ξέγνοιαστης διασκέδασης στη φάση των μεγάλων αποφάσεων για το μέλλον και της ανάληψης ευθυνών ζωής. Κάθε νέος που θα ονομαστεί Πρόσκοπος Έθνους έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει αναπτύξει γνώσεις, ικανότητες και συμπεριφορές που θα του επιτρέψουν να ξεχωρίσει ως πολύτιμη μονάδα στην κοινωνία του αύριο.

Ο Δημήτρης Βασιλόπουλος που σπουδάζει στη Νομική Αθηνών δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ότι «Η διάκριση του προσκόπου του έθνους ήταν κάτι το οποίο επιθυμούσα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να τα καταφέρω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους αρχηγούς μου Γιώργο Καραμάνη και Νίκο Καραχάλιο για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή μου τη προσπάθεια. Όντας πρόσκοπος από τα οκτώ μόλις μου χρόνια, μπορώ πια να πω πως ο Προσκοπισμός πέρα από μοναδικές εμπειρίες, φιλίες και βιώματα έχει γίνει πια και τρόπος ζωής και θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω στη προσκοπική κίνηση με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Πρόσκοπος Έθνους πέρα από διάκριση, αποτελεί και ευθύνη για συνέχιση της προσφοράς και στο μέλλον»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του προς τους νέους Προσκόπους Έθνους, αναφέρθηκε στην αποστολή που καλούνται να εκπληρώσουν, η οποία όπως τόνισε “έχει δισυπόστατο προσανατολισμό, ο οποίος εκπορεύεται από το «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» και το «Έσο έτοιμος».

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νικη Κεραμέως, η οποία παρέστη  στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, τόνισε στον χαιρετισμό της ότι «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της προσφοράς που αποτελεί βασική αρχή στον Προσκοπισμό είναι όχι μόνο αξιέπαινος αλλά και αναγκαίος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πολλά Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης, παλαιοί Πρόσκοποι και μέλη των οικογενειών των νέων Προσκόπων Έθνους.

Όλη η επικαιρότητα