Ηλεία

Πύργος: Δημοπρατείται το έργο για το πάρκο Ξυστρή

Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η εντολή δημοπράτησης των τριών υποέργων που αφορούν την ανάπλαση του θεματικού πάρκου Ξυστρή στον Πύργο.

Η εντολή δημοπράτησης από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για τις εργασίες ανάπλασης υποδηλώνει ότι το έργο μπαίνει ήδη σε τροχιά υλοποίησης ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο που έχει στα χέρια του ο δήμος του Πύργου, έχουν χωριστεί σε τρία υποέργα με το πρώτο να περιλαμβάνει την ποιοτική αναβάθμιση του οικοπέδου του πρώην εργοστασίου Ξυστρή, όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην εργοστασίου ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν χώροι υπαίθριας λαϊκής αγοράς, παρκινγκ και θερινό κινηματοθέατρο. Επίσης στο πρώτο υποέργο προβλέπεται η δημιουργία παιδικής χαράς και ο ηλεκτροφωτισμός όλου του χώρου.

Στο δεύτερο υποέργο που αποτελεί και την πράσινη διαδρομή της πόλης του Πύργου οι εργασίες αφορούν αναμόρφωση πεζοδρομίων στον οδικό άξονα της οδού Υψηλάντου καθώς και κατασκευή αλσυλλίου και ενιαίου καταστρώματος στην οδό Χαριλάου. Στις τελικές εργασίες βρίσκεται η υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης για τις δύο παραπάνω οδούς όπου θα γίνουν οι εργασίες αναμόρφωσης και ανάπλασης.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα