Ηλεία

Πύργος: «Δίψα» για μάθημα πυρόσβεσης από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία και αξιοσημείωτη ανταπόκριση από το μαθητικό κοινό πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ενημερωτική δράση των πυροσβεστών του Πύργου στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Πύργου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από την υπηρεσία ετησίως, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα αντιπυρικής πρόληψης και προστασίας από τη φωτιά.

Με επικεφαλής τον Πυραγό Θεόδωρο Λεβέντη, οι πυροσβέστες παρουσίασαν στους μαθητές και στις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Πυροσβεστική, τα εργαλεία και τα μέσα που χρησιμοποιούν στην πυρόσβεση, αλλά και τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες όταν βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με την πυρκαγιά.

Ο κ. Λεβέντης ανέπτυξε έναν εξαιρετικό διάλογο με ερωτήσεις προς τα παιδιά, καταφέρνοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους γύρω από την Πυροσβεστική, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για το επίπεδο γνώσεων των παιδιών. Χάρη στις δημιουργικές απορίες μαθητών και μαθητριών, η συζήτηση γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλα φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός, με τον κ. Λεβέντη να απαντά και να ενημερώνει χαμογελαστός για κάθε πτυχή της πυροσβεστικής δράσης.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ανάστος Αναστόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που έδειξαν ότι έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου και ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα του σχολείου για την υλοποίηση της ενημερωτικής δράσης.

Τους περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες ενημέρωσαν εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Θεόδ. Λεβέντης, ο Ανδρ. Γουργαριώτης, ο Ανδρ. Βενιζέλος και η Αλίκη Οικονόμου.

Όλη η επικαιρότητα