Ηλεία

Πύργος: Δραματική ζωή για 52χρονο και τα πέντε παιδιά του στη Μυρτιά

Ακούστε το άρθρο

Από το έτος 2010 έχει χάσει την γυναίκα του και ζει μαζί με τα πέντε παιδιά του σε ένα σπίτι στη Μυρτιά. Πριν από εννέα περίπου μήνες, διαγνώσθηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες και από τότε ξεκίνησε ο μεγάλος Γολγοθάς του, καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε, η οικονομική του δυνατότητα είναι πολύ μικρή – έως καθόλου – ώστε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις που του έχουν υποδείξει οι ιατροί.

Ο Οδυσσέας Νικολόπουλος, χθες το πρωί, ξέσπασε για την κατάσταση που βιώνει, τη στιγμή που η οικογένειά του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα τεράστια βάρη – χωρίς δουλειά στην πλειοψηφία τους τα μέλη – και από την άλλη να χρειάζεται να προβεί σε κάποιες εξετάσεις για την βαρύτατη ασθένεια που του διαγνώσθηκε λίγους μήνες πριν.

Ο Οδυσσέας Νικολόπουλος, 52 ετών, ύστερα από μια εξέταση ρουτίνας, που έκανε στο Νοσοκομείο Πύργου και θεωρώντας πως ο ίδιος αντιμετωπίζει μια ίωση στις αμυγδαλές, τελικά διαγνώσθηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες. Από τότε, εννέα μήνες περίπου πριν, έχασε την γη κάτω από τα πόδια του, καθώς η ασθένειά του αυτή, απαιτεί συγκεκριμένες εξετάσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν αφού δαπανηθούν χρήματα. Από το 2010 μέχρι και σήμερα ζει σε ένα σπίτι στην Μυρτιά, μαζί με τα πέντε παιδιά του, τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανταπεξέλθουν στα τεράστια βάρη της οικογένειας. Χωρίς δουλειά και χρήματα, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με αποτέλεσμα η εξαμελής οικογένεια να μην έχει ούτε μια φέτα ψωμί στο καθημερινό τραπέζι.

Η Δήμητρα Νικολοπούλου, κόρη του 52χρονου άνδρα, χθες, μέσω της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», έκανε έκκληση σε όποιον γιατρό μπορεί να αναλάβει τον άρρωστο πατέρα της, καθώς τόσο ο ίδιος εδώ και εννέα μήνες ταλαιπωρείται από τις μετακινήσεις του στο Ρίο, όσο και η οικογένεια που δεν μπορεί να βρει τα χρήματα για τα καθιερωμένα ιατρικά ραντεβού.

«Μένω στη Μυρτιά σε ένα σπίτι μαζί με τα παιδιά μου, γιατί η γυναίκα μου πέθανε το 2010. Ζητώ μια βοήθεια να βρω έναν γιατρό γιατί έχω όγκο στον λάρυγγα και πρέπει να κάνω θεραπείες. Δεν έχω χρήματα να πηγαινοέρχομαι στην Πάτρα και μάλιστα πρέπει να πάω σε λαρυγγολόγο στην Πάτρα αύριο (σ.σ. σήμερα) που η εξέταση έχει 80 ευρώ τα οποία δεν τα έχω. Στο Νοσοκομείο του Ρίο πάω και δεν είμαι ασφαλισμένος. Πρέπει να κάνω χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Στον Πύργο στο νοσοκομείο που πήγα μου έλεγαν πως έχω αμυγδαλές και μου έδιναν χάπια. Δεν έχω κάνει όλες τις εξετάσεις γιατί δεν έχω χρήματα, μας έδωσαν κάποια δανεικά γιατί δεν έχουμε δουλειά, για να γίνουν οι εξετάσεις αλλά εδώ χρειάζονται κι άλλες», ανέφερε φανερά δυσαρεστημένος ο 52χρονος, Οδυσσέας Νικολόπουλος.

Από την πλευρά της η κόρη του 52χρονου άνδρα, Δήμητρα Νικολοπούλου, επεσήμανε ότι: «Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση και στεναχωριέμαι για τον πατέρα μου. Αν μπορεί να βρεθεί ένας γιατρός γιατί τα φέρνουν δύσκολα πέρα. Ούτε να φάνε δεν έχουν. Ο μπαμπάς μου φτύνει αίμα. Ας βρεθεί ένας γιατρός να τον βοηθήσει να δει την ασθένειά του. Όποιος θέλει ας βοηθήσει για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτά τα βάρη. Δουλειά δεν υπάρχει, δεν δουλεύουν τα παιδιά και δεν τρώνε».

Όλη η επικαιρότητα