Ηλεία

Η καρδιά «πρόδωσε» γρήγορα τον Αντώνη… Πάγωσε ο Πύργος με τον ξαφνικό θάνατο του Αντώνη Βαγγόπουλου

Ο Πύργος «πάγωσε» στο άκουσμα του θανάτου του. Όλοι, αναζητούσαν κάποιον που θα τους πει ότι είναι ψέμα, ότι έχει γίνει λάθος, ότι δεν ισχύει. Αλλά δεν υπήρχε κανένας. Τα σκυθρωπά πρόσωπα όλων και τα βουρκωμένα μάτια όσων βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου, μαρτυρούσαν ότι είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Αντώνης Βαγγόπουλος, «έφυγε» χθες το απόγευμα από τη ζωή, «προδομένος» από την καρδιά του, σε ηλικία 51 ετών.

Άνθρωπος πράος, χαμηλών τόνων, αισιόδοξος και πάντα χαμογελαστός, ο Αντώνης ήταν  ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου, στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και δημιούργησε οικογένεια.

Ο Αντώνης Βαγγόπουλος, χθες το απόγευμα κούρευε το γκαζόν στο εξοχικό του, στο Καταράχι όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του Φωτεινής και της μικρής τους κόρης Μαρίας – Ελένης. Η σύζυγος του – παρασκευάστρια το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πύργου – κάλεσε το ΕΚΑΒ και οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή κατά τη διαδρομή προς το Νοσοκομείο. Προσπάθεια που συνέχισε επί ώρα και το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και ειδικότερα οι καρδιολόγοι Μαρία Κούλη και Τάκης Αντωνακόπουλος, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η σύζυγος του, ο αδελφός του Θοδωρής (καθηγητής φυσικής αγωγής στις Ακαδημίες του Πανηλειακού), συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες που συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο, κατέρρευσαν όταν οι γιατροί τους είπαν ότι ο Αντώνης δεν τα κατάφερε. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Κι ήταν αυτοί που ανέλαβαν το πιο δύσκολο έργο, να ενημερώσουν τη Μαρία – Ελένη (μαθήτρια της Ε΄ τάξης Δημοτικού) και τον Βασίλη (μαθητή της Α΄ Λυκείου) ότι δε θα ξαναδούν τον μπαμπά τους. Αβάσταχτος ο πόνος και για τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Μιχάλη, γυμναστή στο Βόλο, που με ότι κουράγιο του είχε απομείνει ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι για τη γενέτειρά του, για να αποχαιρετίσει τον αδελφό του.

Εσπευσμένα επέστρεψε από την Πάτρα και ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, με τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά, όπου συμμετείχαν στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Αντώνης «έφυγε» τόσο πρόωρα.

Όλοι μαζί, θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πύργου, όπου θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Καταραχίου, δίπλα στους αγαπημένου του γονείς, τον Βασίλη – γνωστό Μυλωνά της πόλης – και την Ελένη, που έφυγαν νωρίς και δε θα ζήσουν τον ανείπωτο πόνο της απώλειας του παιδιού τους.

Με μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Αντώνης Βαγγόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο, ενώ σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Ξάνθης. Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ήταν αυτός που τον πίστεψε και δίπλα του ο Αντώνης «ανδρώθηκε» πολιτικά. Με την παράταξή του εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και από το 1998  μέχρι το 2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και – τα περισσότερα χρόνια – Τεχνικών Υπηρεσιών. Πολλά από τα έργα ανάπλασης της πόλης του Πύργου επί της Δημαρχίας του Γαβρίλη Λιατσή έχουν την «υπογραφή» του. Μέχρι το 2010 παρέμεινε Δημοτικός Σύμβουλος (σ.σ στην αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια) και τότε εντάχθηκε στην παράταξη του Γιώργου Παπαναστασίου, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. Στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές ήταν υποψήφιος με την Δημοτική Παράταξη «Όραμα Δημιουργίας) του στενού του φίλου Γιάννη Αργυρόπουλου, ενώ τον Οκτώβρη του 2017 ορίστηκε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου (Δ.Ε.Π Α.Ε).

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Αντώνη Βαγγόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα