Ηλεία

Πύργος: «Έφυγε» από τη ζωή η δασκάλα Αικατερίνη Τσάτα – Δίδασκε πάντα ήθος και καλοσύνη!

Ακούστε το άρθρο

«Φτωχότερη» είναι από χθες η κοινωνία του Πύργου, καθώς  έφυγε από τη ζωή μια από τις πιο αξιαγάπητες γυναίκες της πόλης. Η Αικατερίνη Τσατά, συνταξιούχος δασκάλα, άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, ανήμερα της Αναλήψεως του Κυρίου, στο σπίτι της στον Πύργο. Έφυγε σε ηλικία 85 ετών ήσυχα και γαλήνια, όπως ήσυχη και γαλήνια ήταν όλη της η ζωή.

Η Αικατερίνη Τσατά ήταν σύζυγος του πετυχημένου έμπορου και αργότερα μεσίτη Πανάγου Τσατά. Μαζί είχαν την ευτυχία να αποκτήσουν δύο παιδιά τον Τάσο έγκριτο νομικό και τον Βασίλη που σπούδασε ηλεκτρονικός αλλά συνέχισε το επάγγελμα του πατέρα του στο ομώνυμο μεσιτικό γραφείο.

Υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση το χώρο της εκπαίδευσης ως δασκάλα. Πρωτοδιορίστηκε  στη Σκόπελο και εν συνεχεία πήρε μετάθεση κατά χρονική σειρά στα δημοτικά σχολεία Καράτουλα, Κολιρίου, 3ο και 4ο Πύργου από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ταπεινότητά της, γι αυτό και κέρδιζε πάνα την αγάπη των μαθητών της και την εκτίμηση των συναδέλφων της.

Αύριο το πρωί τα παιδιά της Τάσος και Βασίλης με τη συζυγό του Αλεξάνδρα, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,  και τα εγγόνια της Κατερίνα, Αναστασία, Παναγιώτη και Βασίλη καθώς και δεκάδες συγγενείς και φίλους  της οικογένειας θα την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.

Η  κηδεία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στις 11.30 το πρωί, ενώ η σορός της θα βρίσκεται από τος 10.30 το πρωί.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους

Όλη η επικαιρότητα