WEB tv Ηλεία

Πύργος: Έκκληση από την αδερφή του Θύμιου – «Βρείτε τον, να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του» (βίντεο)

Το θρίλερ με τον μηχανισμό σίτισης, την ταυτότητα και η συγκρατημένη αισιοδοξία.
Ακούστε το άρθρο

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να βρεθεί ο αδελφός μου και να τιμωρηθούν αυτοί που έπαιξαν μαζί του»…

Η λακωνική αλλά περιεκτική αυτή δήλωση ανήκει στην αδελφή του Θύμιου Μπουγά η οποία ζει και εργάζεται στον Πύργο και είναι εκείνη μάλιστα που μετά το τροχαίο έφερε στην πρωτεύουσα της Ηλείας τον 39χρονο άνδρα προκειμένου να του εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ίδια, θέλοντας σε αυτή την φάση να διατηρήσει την ανωνυμία της, σε επικοινωνία με την εφ. «Πατρίς» απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό του Θύμιου προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα δεν είχαν επικοινωνία και έμαθε από την τηλεόραση για την εξαφάνισή του.

Μάλιστα, κάποιος την είχε συμβουλεύσει να μην κυκλοφορεί αργά τη νύχτα στην οδό Ρήγα Φεραίου με την αιτιολογία πως κυκλοφορεί κάποιος που τρομάζει και απειλεί τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως εννοούσε τον αδελφό της ο οποίος τελικά δεν ήταν ο θύτης αλλά το θύμα αυτής της σοκαριστικής ιστορίας που τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Τις τελευταίες δυο ημέρες οι έρευνες επικεντρώθηκαν μέσα και γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα

Για τις εξελίξεις, στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θύμιου, είναι ενήμεροι και στην γενέτειρά του, το Καλλιάνι Γορτυνίας με τα αδέλφια και τους συγγενείς να έχουν κινητοποιηθεί πλέον και αυτοί για τον εντοπισμό του. Η μόνη που δεν γνωρίζει ακόμη κάτι, είναι η υπέργηρη μητέρα του…

Σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο…

Παράλληλα, με έρευνες σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται από την Αστυνομία οι προσπάθειες εντοπισμού του Θύμιου Μπουγά που σήμερα συμπληρώνει δυο εβδομάδες από την τελευταία παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου αφού από εκείνο το σημείο και μετά η τύχη του αγνοείται, με τις  πληροφορίες περί ανεύρεσης του μέχρι στιγμής να έχουν αποδειχθεί αναληθείς και ανυπόστατες.

Μέχρι και χθες οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί μέσα και γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο αφού υπήρξε  μαρτυρία γυναίκας η οποία ανέφερε πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής είδε τον 39χρονο άνδρα στην συγκεκριμένη περιοχή και συγκεκριμένα πλησίον του 1ου Γυμνασίου της πόλης. Από την έρευνα πάντως των ομάδων ΟΠΚΕ και  ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκαν στο σημείο και ερεύνησαν εξονυχιστικά τόσο τα στενά της πόλης όσο και τα βαγόνια εντός του σταθμού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να μαρτυρούσε ότι ο Θύμιος έμενε ή πέρασε από εκεί.

Χθες το πρωί μάλιστα, σηκώθηκε και ελικόπτερο για να βοηθήσει στις έρευνες ενώ στον Πύργο βρέθηκε ξανά κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας με νέο ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ωστόσο και αυτές οι προσπάθειες για τον εντοπισμό απέβησαν άκαρπες.

Το γεγονός ότι ο Θύμιος Μπουγάς συνήθιζε και στο παρελθόν να «χάνεται» και να απομονώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολεύει το έργο των Αρχών που στρέφουν την προσοχή τους πλέον και σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ, με τους οποίους είχε σχέσεις ο 39χρονος  και είχε  βρει καταφύγιο στο παρελθόν.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και εκτός Πύργου, με τις αρχές να τον έχουν αναζητήσει και στο χωριό του στην Αρκαδία, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί ίχνη του.

Το θρίλερ με τον μηχανισμό σίτισης και η απώλεια ταυτότητας

Ένα από τα βασικά θέματα που έχουν προκύψει και πρέπει άμεσα να απαντηθεί, είναι  αν ο 39χρονος κατά την εξαφάνιση του πήρε μαζί και το μηχάνημα που τον βοηθάει, ώστε να μπορεί να τρέφεται.

Ο 39χρονος μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε το 2008 αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα παραμόρφωσης με αποτέλεσμα να μιλάει και να τρώει με μηχανική υποστήριξη διαφορετική για κάθε σκοπό.  Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η αστυνομία που ερεύνησε το σπίτι δεν εντόπισε στοιχεία που να μαρτυρούν άτακτη εξαφάνιση του.

Σημαντικό ακόμα είναι το γεγονός, πως ο Θύμιος Μπουγάς εδώ και κάποια χρόνια κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα, αφού καταργηθεί με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει ούτε και το επίδομα των 620 ευρώ το δίμηνο που δικαιούται και όπως είχε εκμυστηρευτεί το 2011 στην ΟΡΤ ίσα που έφτανε για τις βασικές ανάγκες του.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν πως ο Θύμιος δεν υπάρχει περίπτωση να κρύβεται κάπου μόνος του, καθώς πρέπει να τρώει που σημαίνει πως κάποιος θα τον έβλεπε. Από την άλλη αν έχει ζητήσει προστασία από κάποιον, αυτός είτε θα τον είχε πείσει να εμφανιστεί μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση του, είτε θα είχε ενημερώσει επίσημα τις Αρχές πως είναι καλά και θα είχε σταματήσει η διαδικασία αναζήτησης.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος καταδίκασε τις όποιες εκφοβιστικές συμπεριφορές προς τον Θύμιο Μπουγά και ζήτησε να υπάρξει πρόνοια ώστε “να μην κυκλοφορούν ελεύθερα τα ψυχικά και πνευματικά δηλητήρια που ενισχύονται μέσω των κοινωνικών δικτύων”.

Όπως είπε ο κ. Αντωνακόπουλος, “ο Θύμιος αποτελεί μια ακραία περίπτωση εκτροπής συμπεριφορών ανθρώπων. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί μια απουσία 2 μηνών από την γειτονιά του, αλλά τώρα τα αίτια που τον ανάγκασαν να φύγει είναι πιο συγκεκριμένα και πιο επικίνδυνα. Όταν ανέφερε τα περιστατικά στις αρμόδιες υπηρεσίες, του υπέδειξαν να κάνει μήνυση. Μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο σπίτι, γιατί η σίτισή του απαιτεί μηχανική υποστήριξη. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, μαζί με την ΕΜΑΚ έχουν έρθει και άνθρωποι από τον χώρο του εθελοντισμού, αλλά ο άνθρωπος λειτουργεί πλέον πολύ συσταλτικά απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική επαφή. Το πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία των κρατικών δομών. Οι δημόσιοι λειτουργοί, οι αιρετοί αλλά και οι πολίτες, δεν έχουν μόνο δικαιώματα. Έχουν και υποχρεώσεις. Έχουμε μάθει να κρύβουμε το πρόβλημα bullying. Όλες οι κοινωνίες έχουν πρόβλημα με τον εκφοβισμό. Όταν προβάλλεται και εγκωμιάζεται το έγκλημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει πρόβλημα του αξιακού συστήματος. Χάριν της κερδοσκοπίας και της ασυδοσίας στα Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τα πάντα για να έχουν “νούμερα”, τηλεθέαση και έσοδα, διαμορφώνονται οι συνθήκες για τέτοια φαινόμενα”.

«Μας πείραζε…»

Από τα έντεκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται, μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δύο από αυτούς. Ο ένας μάλιστα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και η παρέα του ήταν τα θύματα και όχι ο Θύμιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι, «τον τελευταίο καιρό ο Θύμιος μάς πείραζε. Είχαμε διαφορές μεταξύ μας και γι’ αυτό πήγαμε έξω από το σπίτι του».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί οι 11 εμπλεκόμενοι κατηγορούνται μόνο για το αδίκημα της χρήσης βεγγαλικών, καθώς το bullying δεν διώκεται αυτεπάγγελτα αλλά μετά από έγκληση του θύματος.

Όλη η επικαιρότητα