Αθλητισμός

Πύργος: Έκοψε την πίτα σε εορταστική ατμόσφαιρα o «Φοίνικας-Σαολίν»

saolin.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το Πολιτιστικό Αθλητικό Ερασιτεχνικό Σωματείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” που ιδρύθηκε στο Πύργο Ηλείας το Μάρτιο του 1995, πραγματοποίησε μετά από πρόσκληση του σωματείου προς τα μέλη και τους φίλους την εκδήλωση κοπής της πίτας για το 2014.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 8 το βράδυ στη λέσχη του Συλλόγου στο Πύργο, ολοκληρώθηκε η ετήσια γιορτή σε μια εγκάρδια, φιλική και εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους αθλητών, αθλητριών και φίλων, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές και διασκέδασαν, παρ’ όλη τη στενότητα της κατάμεστης αίθουσας.

Την κοπή της βασιλόπιτας, ανέλαβαν οι υπεύθυνοι των τμημάτων του Φοίνικα, Δάσκαλος Καπατσούλιας Παναγιώτης – Σι Μιάο Γιν – 5ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου και Δάσκαλος Αλτάνης Θεόδωρος – Σι Μιάο Τζου – 4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και από κοινού ευχήθηκαν υγεία, ευτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους παρευρισκομένους.

Τυχερός της βραδιάς που έτυχε το φλουρί της πίτας, ήταν ο Αθλητής Κωνσταντόπουλος Γιώργος, που κέρδισε και το συνοδευτικό δώρο ένα κυρτό σπαθί, νταν ντάο.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στη χρονιά που πέρασε, δεν έχουμε παρά να δούμε μόνο έργα και επιτυχίες για το Σύλλογό μας.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις επιτυχίες των αθλητών του συλλόγου σε διοργανώσεις όπως, το 4ο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος «Ολύμπιο» στις 17/02/2013 στο Ξυλόκαστρο, το 2ο Διεθνές & 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών στις 21/04/2013 στην Θεσσαλονίκη, το 18ο διασυλλογικό πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών στο Ναύπλιο, στις 19/05/2013, το 2° διεθνές & 6° Πανελλήνιο Κύπελλο πολεμικών τεχνών «Μυγδονία» που φιλοξενήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών στο Λαγκαδά, στις 24/11/2013.

Το σωματείο συμμετείχε και σε βιωματικές εκπαιδευτικές ημερίδες, όπως «Σαολίν Τσαν Τσι Τζιαν και Εφαρμογές Τσι Να στην Καθημερινή ζωή» και «Σαολίν Γου  Γκονγκ βασικές Μορφές Άσκησης» στο Λαγκαδά, «Σαολίν Πα Τουάν Τζιν και Διαφύλαξη της Υγείας» στη Κυλλήνη, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης Πράξης του ΕΠΟΚΕΣ «Γνωριμία με τις Τέχνες και τη Κουλτούρα του Σαολίν», όπως επίσης και τη βιωματική εκπαιδευτική ημερίδα «Tάι Tζι Τσουάν» και «Τσι Γκον» στο πανέμορφο δάσος της Φολόης.

Μεγάλη επιτυχία για το Σύλλογο υπήρξε και η Σύνοδος Αξιολόγησης στο Σαολίν Κουνγκ Φου για το 2013, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινέζικων Φιλοσοφικών και Γυμναστικών Τεχνών, στον Πύργο Ηλείας το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τη προσπάθεια των δασκάλων, των μελών, των αθλητών και των λοιπών συντελεστών του συλλόγου, για το ακούραστο έργο τους και για την προσπάθεια που καταβάλλουν για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανάδειξης του συλλόγου και τη διάδοση της παράδοσης του Σαολίν, την καλλιέργεια των αθλητών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του τόπου και των συμπολιτών μας. Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο για τα δρώμενα που έχουν προγραμματιστεί για το 2014 και πάντα ακούραστα να συνεχίζουν το έργο τους με κέφι και μεράκι.

Και του χρόνου!

*** Ο Σύλλογος έχει τα γραφεία του στην οδό Ζαΐμη 18 στον Πύργο (www. Shaolin-pyrgos.gr).  Tηλ. Επικοινωνίας : 6972-571370.

Όλη η επικαιρότητα