Categories: Ηλεία

Πύργος: Έκρηξη σε δίκτυο της ΔΕΗ (PHOTO)

Share
Προσωρινή αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι κοντά στο κέντρο του Πύργου, ύστερα από δυνατή έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σε δίκτυο της ΔΕΗ σε εναν εκ των κεντρικότερων και πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, στην οδό Ερμού, στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, το σημείο αυτό διαθέτει υπογειοποιημένο δίκτυο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με περαστικούς που βρίσκονταν την ώρα της μεγάλης έκρηξης στο σημείο, λίγο πριν τις 15:00μμ., ακούγονταν πολλές μικρές εκρήξεις νωρίτερα.

Παρότι πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο με τεράστια κινητικότητα αμαξιών και πεζών καθημερινά, η ισχυρή έκρηξη δεν προκάλεσε ευτυχώς κανέναν τραυματισμό, αλλά εξαιτίας αυτής τινάχτηκε το τσιμεντένιο καπάκι του φρεατίου που περιείχε τα καλώδια της υπηρεσίας στον αέρα. Την ίδια στιγμή καλώδιο της ΔΕΗ βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από την έκρηξη, χωρίς και πάλι να υπάρξει τραυματισμός. Άμεση ήταν η ανταπόκριση Πυροσβεστικής και ΔΕΗ στις κλήσεις του κόσμου, με την κυκλοφορία να διακόπτεται προσωρινά.

Στο σημείο παρέμειναν συνεργεία της ΔΕΗ που συνέχισαν τις εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου και των ζημιών.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης, πιθανότατα όμως αυτή οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών. η διακοπή ρεύματος ήταν δεδομένη στην περιοχή, αλλά μετά την παρέμβαση συνεργείων της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε σταδιακά.