Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πύργος: Εκσυγχρονισμός του Α΄ ΤΟΕΒ με 2.200.000 προϋπολογισμό

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε η υποβολή της Αίτησης Στήριξης της Πράξης με τίτλο «Αντικατάσταση Αγωγών, Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου και των Αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Α΄ Πύργου», με προϋπολογισμό 2.200.000 στο μέτρο «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας» της Δράσης «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο ΤΟΕΒ Α’ Πύργου υδροδοτείται από το Φράγμα Εκτροπής του Αλφειού μέσω της Κύριας Διώρυγας Αλφειού. Tο νερό μεταφέρεται είτε στα Αντλιοστάσια άρδευσής του, Λαμπέτι και Σπιάντζα, από όπου αρδεύονται τα αγροτεμάχια της περιοχής δικαιοδοσίας του, είτε μέσω καναλέτων απ΄ όπου αντλούν νερό απευθείας για την άρδευσή τους οι χρήστες-μέλη του ΤΟΕΒ.

Η περιοχή ανήκει στη Λεκάνη Απορροής του Αλφειού. Ο ΤΟΕΒ Α’ Πύργου έχει μέγιστη αρδευόμενη έκταση 28.612 στρέμματα. Στην συγκεκριμένη έκταση καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο: Αραβόσιτος, Σιτηρά, Γρασίδι, Γκαζόν, Εσπεριδοειδή, Ελιές, Αμπέλια, Κηπευτικά, Πατάτες, Αραχίδα, Τριφύλλι, Βαμβάκι, Άνθη και Οπωροφόρα. Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση των ηλεκτρονικών υδροληψιών, των κεντρικών παροχομέτρων και του λογισμικού παρακολούθησης, καταγραφής και ελέγχου του δικτύου άρδευσης θα φέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ύδατος αλλά και ηλεκτρικής ενέργειας

Όλη η επικαιρότητα