Ηλεία

Πύργος: Εκσυγχρονίζεται το κολυμβητήριο!

kolymbhthrio_pyrgoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την ένταξη του σημαντικού έργου ανακαίνισης και ανάπλασης του κολυμβητηρίου του Πύργου, αναμένεται να έχει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο δήμος του Πύργου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος, στάθηκε στο πολύ σημαντικό έργο του κολυμβητηρίου, καθώς, όπως είπε, πρόκειται να εκσυγχρονισθεί και να μετατραπεί σε υψηλών προδιαγραφών για την χρήση του από αθλητές και όχι μόνο. Το έργο, θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΥΠΕΡΑ με τον δήμο του Πύργου να εκτιμά πως μέσα στο τρέχον έτος θα καταφέρει να υπογράψει την πολυπόθητη σύμβαση και έτσι θα έχει τη δυνατότητα με την ολοκλήρωση του έργου να εξοικονομεί ενέργεια έως και 80%.

«Σημαντικό έργο είναι το κολυμβητήριο για το οποίο προβλέπεται γεωθερμία όσον αφορά τη θέρμανση της πισίνας, για τα ζεστά νερά χρήσης (ντους) θα έχουμε ηλιακά και επίσης θα υπάρχει στέγαστρο της πισίνας με φωτοβολταϊκά όπου θα παράγεται ενέργεια και έτσι θα εξοικονομείται ενέργεια. Περίπου 500 χιλ. ευρώ στοιχίζει η προσπάθεια αυτή, έχει προενταχθεί το έργο και πιστεύουμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε αποτελέσματα αναφορικά με την ένταξη του την οποία θεωρούμε βέβαιο. Επίσης θα γίνει και ένα λίφτινγκ και στο κολυμβητήριο και στην πισίνα και στα ντους και θα μπορέσουμε πια να δημιουργήσουμε ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις», επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα