Ηλεία Πολιτισμός

Πύργος: Έκθεση ζωγραφικής Χρήστου Φερλέ

Ξεκίνησε την περασμένη  Δευτέρα και θα συνεχιστεί ως αύριο, Πέμπτη, η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Φερλέ που φιλοξενείται στο Rex plus, στην  κεντρική πλατεία του Πύργου.

Με τίτλο «Ρίζες» ο Πύργιος καλλιτέχνης επιχειρεί να… ξανασυστηθεί στο κοινό του Πύργου μετά την περσινή, ιδιαίτερα επιτυχημένη, έκθεση του που είχε γίνει στον ίδιο χώρο.

Ακολουθώντας την δική του ξεχωριστή τεχνοτροπία ο νεαρός καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα που εντυπωσιάζουν…

Ο Χρήστος Φερλές γεννήθηκε πριν 39 χρόνια στον Πύργο… τελείωσε το σχολείο και αναζητώντας τρόπο έκφρασης εισάγεται στη Σχολή Καλών Τεχνών. Στις αρχές του 2000 αφήνει πίσω του την Καλών Τεχνών και την Ελλάδα και φεύγει για τη Γερμανία, όπου παρουσιάζει την δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη. Το 2004 επιστρέφει στο Κατάκολο συνεχίζοντας να συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, σε συνεργασία με διάφορες γκαλερί της πόλης. Το 2012 μετακομίζει και πάλι στην Αθήνα –όπου παραμένει ως και σήμερα- διοργανώνοντας, εκτός άλλων, και τέσσερις ατομικές εκθέσεις…

Στο σημείωμα του για την έκθεση ο Χρήστος Φερλές αναφέρει:

“Οι ρίζες…. οι απόλυτα αφανείς, ανεξάρτητες και άναρχες στην ανάπτυξη τους στο ιστορικό, προσωπικό, υπαρξιακό και πνευματικό υπέδαφος μας… Οι αθέατες ηρωίδες του είναι μας που δεν θα φωνάξουν, δεν θα παραπονεθούν δε θα σου ζητήσουν την συναίνεση σου για να απλωθούν… Αλλά όταν με τον τρόπο τους σε φωνάζουν να γυρίσεις πίσω για λίγο, αν δεν τις σεβαστείς θα σου στερήσουν το δώρο τους…. Την σταθερότητα, την αυτογνωσία της προέλευσης και την ιστορία σου. Ρίζες λοιπόν… Γιατί οφείλω τα πάντα στο κάλεσμα τους”.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 5 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ.

Όλη η επικαιρότητα