Ηλεία

Πύργος: Ελπίδες για τον εντοπισμό του Θύμιου – Βρίσκεται στην Αττική;

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου.
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία «γεννά» η μαρτυρία ανθρώπου η οποία αναφέρει πως είδε τον Θύμιο Μπουγά στην Αττική και έγινε γνωστή χθες από τον Πρόεδρο της Γραμμής Ζωής «Silver Alert» Γεράσιμο Κουρούκλη.

Για τις εξελίξεις στο θέμα του 39χρονου που αγνοείται για 17η μέρα, μίλησε στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ και ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Sanus Est» Δημήτρης Χαλάστρας, εκφράζοντας την ελπίδα για τον εντοπισμό του Θύμιου.

Ο κ. Κουρούκλης τόνισε επίσης πως υπάρχει ένα μεγάλο κενό από 4 έως και 12 Μαΐου, διάστημα το οποίο θεωρεί μεγάλο και επηρεάζει σίγουρα τις αναζητήσεις. Πρόσθεσε δε πως μια από τις εκατοντάδες κλήσεις που υπήρξαν για το ζήτημα γέννησε ελπίδες, καθώς ο μάρτυρας φέρεται να είδε τον Θύμιο από κοντά, ενώ διασταυρώνεται και με την περιγραφή που έχει δοθεί από το «Silver Alert», τον σωματότυπο και από το γεγονός ότι υπάρχει τραχειοστομία.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο μάρτυρας που βρίσκεται στην Αττική, προσπάθησε να παρκάρει το αυτοκίνητο και να πλησιάσει τον 39χρονο, αλλά μάλλον τον αντιλήφθηκε και προσπάθησε να εξαφανιστεί.

Μήνυμα προς τον Θύμιο

Ο πρόεδρος του «Silver Alert» έκανε λόγο για έναν πολύ φοβισμένο άνθρωπο, που ενώ απευθύνθηκε στις Αρχές δεν έλαβε την άμεση βοήθεια που χρειαζόταν. Έστειλε μάλιστα και το μήνυμά του στον Ευθύμη ότι θα τον βοηθήσουν. Κατανοεί τον τρόμο που έχει ζήσει ο 39χρονος από το bullying που δέχθηκε και το οποίο ήταν επανειλημμένο. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία φορά που ήταν και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αφού υπήρξε οργανωμένη επίθεση με σκοπό να διαπομπεύσουν, κινηματογραφήσουν και να βγάλουν στα κοινωνικά δίκτυα τον 39χρονο για να τον χλευάσουν και να τον τρομοκρατήσουν.

Καθημερινή επικοινωνία για τον 39χρονο

Όπως δήλωσε στην ΟΡΤ ο κ. Χαλάστρας «είναι λυπηρό να φτάνουν στα αυτιά τους τέτοιες ειδήσεις», συμπληρώνοντας πως δεν είναι ώρα τώρα να επιρρίπτονται ευθύνες.

Εστίασε ιδιαίτερα στην πληροφορία που ανέφερε ο κ. Κουρούκλης και για την οποία δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη, καθώς και στην καθημερινή επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους για το θέμα του 39χρονου.

Παράλληλα, επικεντρώθηκε σε επικοινωνία που είχε με συνεργάτη του γιατρό, ο οποίος του επεσήμανε πως οι τρόποι για να τραφεί ο 39χρονος είναι είτε με την άλεση οποιουδήποτε φαγητού, είτε με σωληνάκι στο οποίο η τροφή θα εισέρχεται με σύριγγα. Βέβαια, σημείωσε πως δεν γνωρίζει το ακριβές ιατρικό ιστορικό του Θύμιου και με βεβαιότητα ανέφερε πως κάθε μέρα που περνά οι απορίες για πολλά ζητήματα που αφορούν τον 39χρονο θα αυξάνονται.

Πιέσεις προς όλους τους δημόσιους φορείς

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην παρουσία του στην πόλη του Πύργου, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο από τον οποίο έμαθε με ικανοποίηση όλες τις επίσημες πληροφορίες που γνώριζε ο τελευταίος για το ζήτημα. Επιπλέον, συμφώνησαν από κοινού να ενταθούν οι πιέσεις προς όλους τους δημόσιους φορείς για να βρεθεί ο 39χρονος.

Πρόσθεσε πως ο Θύμιος θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη όταν εντοπιστεί, υποστήριξε πως θα αναλάβει η εταιρεία του όλα τα έξοδα για το συγκεκριμένο κομμάτι και επεσήμανε πως τα αίτια και οι ευθύνες για το περιστατικό πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα μέχρι να βρεθεί.

Να βγουν δημόσια να ζητήσουν συγγνώμη

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το κομμάτι της συζήτησης με τον δήμαρχο που αποκάλυψε ο κ. Χαλάστρας και αφορά την ύπαρξη συμμοριών στην πόλη, κάνοντας λόγο πως δεν είναι αρμόδιος ο ίδιος για να κρίνει τις δημόσιες αρχές για το έργο τους.

Εξέφρασε ωστόσο την προσωπική του άποψη πως θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι και οι γονείς τους να βγουν δημόσια και να ζητήσουν συγγνώμη, δίνοντας την ευκαιρία στον Θύμιο σε περίπτωση που κρύβεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη αν δει πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταλάβει το λάθος τους. Εμφανίστηκε σίγουρος για τον φόβο του 39χρονου από όλη αυτήν την κατάσταση για την οποία είχε ζητήσει και βοήθεια, ενώ τέλος σημείωσε πως δεν θέλει να σκέφτεται αρνητικά και πως τη δεδομένη χρονική στιγμή εκτιμά πως ο 39χρονος προσπαθεί απλά να προστατεύσει τον εαυτό του.

Έρευνες και από άλλες οργανώσεις

Μετά τους εθελοντές του Forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος» και τα μέλη της «Sanus Est», υπάρχουν και νέες οργανώσεις που έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του 39χρονου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τις επιθέσεις εκφοβισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. «Πατρίς», τόσο αντιρατσιστικές οργανώσεις όσο και σύλλογοι ατόμων με αναπηρία, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η επίθεση έγινε σε άτομο με διαπιστωμένη αναπηρία. Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν από την έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Η ανακριτική διαδικασία που διεξάγεται θα καθορίσει τον βαθμό εμπλοκής του καθενός από τους έντεκα που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση σε βάρος του 39χρονου.

Παράλληλα, συνεχίζονται καθημερινά από το πρωί μέχρι και τις βραδινές ώρες οι έρευνες, με τις αρχές να «χτενίζουν» κάθε εκατοστό του δήμου προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη με τον εντοπισμό του

Όλη η επικαιρότητα