Ηλεία

Πύργος: Έναρξη Αποκριάς με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους

Ακούστε το άρθρο

Ξέφρενο πάρτι στην Συναυλία των Passepartout

Κατάμεστη ήταν χθες το απόγευμα η κεντρική πλατεία του Πύργου στην έναρξη ουσιαστικά των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Πύργου με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠ και ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ.

Χθες είχαμε την έναρξη των εκδηλώσεων της Αποκριάς με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Ένα άγαλμα-παγώνι ήταν εκεί για να το θαυμάσουν όλοι προκειμένου να “ζωντανέψει”. Ξυλοπόδαροι κοίταζαν τα μικρά παιδιά από ψηλά και ποδηλάτες έκαναν ακροβατικά σε vintage ποδήλατα. Οι Mr και Mrs Bubble με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων έφτιαξαν τις πιο εντυπωσιακές σαπουνόφουσκες, ενώ διάσημοι ακροβάτες έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση με ακροβατικά  εδάφους, χορό μουσική και σώου με φωτιές. Λίγο αργότερα ακολούθησε η Συναυλία των PASSEPARTOUT.

Με ήχους  balkan, swing, rock & roll, disco, pop, latin όσο και έντεχνους η ταλαντούχα μπάντα έδωσε το έναυσμα για ένα ξέφρενο πάρτι.

Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση αλλά και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κοινωνία που επιθυμεί να αποτάξει από πάνω της το “γκρίζο”, η δημοτική αρχή έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που θα αναδείξει την χαμένη γοητεία της πόλης και το αστείρευτο κέφι των Πυργιωτών!

Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων είναι η συλλογική προσπάθεια, η συμμετοχή και συνεργασία συλλόγων, πολιτών και φορέων σε ένα πολυποίκιλο “γαϊτανάκι” δράσεων. Βασικός στόχος όλων των παραπάνω η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων σε συνδυασμό με το “ξαναζωντάνεμα” κάθε σημείου της πόλης. Και πώς θα επιτευχθεί αυτό;

Με παραδοσιακά δρώμενα, μουσική, χορό και τραγούδι που δεν θα περιοριστούν μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά θα σκορπίσουν σε , μέχρι χθες παραμελημένες γειτονιές και δημοτικά διαμερίσματα.

Εκεί που κάποτε ο Πύργος είχε ζωή και το τραγούδι δεν έλειπε από τα χείλη των κατοίκων…

Η έναρξη από τον δήμαρχο Πύργου

Την έναρξη της 1ης Αποκριάς 2020 κήρυξε ο δήμαρχος Πύργου

κ. Τάκης Αντωνακόπουλος τονίζοντας ότι ο Πύργος είναι μια ζωντανή πόλη και η παρουσία του κόσμου το αποδεικνύει περίτρανα! Ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλή Αποκριά και δεσμεύτηκε ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη που θα καταστήσει τον Πύργο την πόλη του μέλλοντος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού

Πολιτισμού Χάρης Μικελόπουλος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή η Αποκριά δεν είναι μόνο γεγονός αλλά και αλήθεια, γιατί «για χρόνια δεν το πιστεύαμε ότι σε αυτή την πόλη θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ο Οργανισμός Πολιτισμού θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αλλάξει αυτή η πόλη ακολουθώντας τις ιδέες του δημάρχου Πύργου!»

Όλη η επικαιρότητα