Εκλογές Πολιτική

Πύργος: Εντός των ημερών η διακήρυξη αρχών της παράταξης του υποψήφιου δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου

antonakopoylos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη διακήρυξη αρχών της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Πύργου, γιατρός Τάκης Αντωνακόπουλος.

Όσον αφορά διάφορες φήμες περί  «ασυμβίβαστου» υποψηφιότητας, ο κ. Αντωνακόπουλος προτείνει στους «ενορχηστρωτές» της διάδοσης της ψευδούς πληροφορίας, να μελετήσουν τον νόμο 3852/ΦΕΚ Α 87/7-6-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», το άρθρο 14, παράγραφο στ».
΄Αρθρο 14

Κωλύματα και ασυμβίβαστα

 1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,
σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής
κοινότητας:
α)……………………………………
στ)  Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή
εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με
διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους δήμους, στους οποίους έχουν την έδρα
τους τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.
Η  6η Υ.ΠΕ είναι  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου  και έδρα έχει την πόλη της Πάτρας,  όπως προκύπτει από το Νόμο 3527, Λοιπές Διατάξεις, Τρίτο άρθρο:
Η πρώτη υποπαράγραφος της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν.3329/2005 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Η επικράτεια διαιρείται στις ακόλουθες επτά Υγειονομικές Περιφέρειες: α)…………….στ)την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, που προκύπτει από την συγχώνευση δια απορροφήσεως των Υγειονομικών Περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από την Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει έδρα την ΠΑΤΡΑ και ασκεί εφεξής στο σύνολο των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων .

Άρα ο Διοικητής ή υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ  δεν μπορούν, να είναι  υποψήφιοι – έχουν ασυμβίβαστο -μόνο στο Δήμο της Πάτρας. Σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα. Κανένας νομικός μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει  την σαφήνεια και τη ρητή  διατύπωση των σχετικών νόμων. Ασυμβίβαστο έχουν από την θέση αυτή οι υποψήφιοι βουλευτές στα όρια της 6ης Υ.ΠΕ  .
Συνεχίζουμε με την στήριξη των πολιτών, προτάσσοντας την συλλογικότητα, την εντιμότατα, την αλληλεγγύη, την κινητοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνάμεων του Δήμου, την γνώση των προβλημάτων και των διαδικασιών επίλυσής τους.

Ο άνθρωπος και οι ανάγκες του είναι η πυξίδα της δράσης μας, για ένα Δήμο στήριγμα του πολίτη, διάφανο στις λειτουργίες του, πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής.

Όλη η επικαιρότητα