Ηλεία

Πύργος: Επίσκεψη Τάκη Αντωνακόπουλου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Για 8η συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου που ως γνωστό όλα αυτά τα χρόνια στεγάζεται σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Πύργου προσφέροντας αδιάλειπτα στήριξη σε μαθητές, πάρα πολλοί από τους οποίους έχουν καταφέρει την εισαγωγή του σε τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάντως και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου χρειάζεται την περαιτέρω στήριξη από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας που θα θελήσουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο σημαντικό κοινωνικό-εκπαιδευτικό του έργο…

Χθες επισκέφθηκε το κοινωνικό Φροντιστήριο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που δήλωσε σχετικά πως «Με την παρουσία μας στο χώρο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δηλώνουμε πως αυτές οι δομές κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού χρειάζονται αυτή τη περίοδο στη χώρα μας. Η γνώση είναι η άυλη, η άφθαρτη δύναμη που διαθέτει ο άνθρωπος και πρέπει να τη μοιράζεται με τον συνάνθρωπο του, στη συγκεκριμένη στους μαθητές εδώ. Φέτος μάλιστα είδαμε και πολλούς επιτυχόντες από την συγκεκριμένη δομή τους οποίους και θέλω να συγχαρώ μαζί με τον Χρήστο Αθανάσουλα που ηγείται της προσπάθειας από το ξεκίνημα της. Θέλω επίσης να προσθέσω πως ήδη έδωσα εντολή να αποκατασταθεί από την τεχνική μας υπηρεσία βλάβη στην τοιχοποιία αίθουσας του κοινωνικού φροντιστηρίου ενώ θα πρέπει να διευκρινίσω πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σχετικά με την καταλληλότητα του κτιρίου. Επίσης να πω ότι και η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει εντολή να δίνει προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες για να μην υπάρχουν όγκοι απορριμμάτων στις εισόδους των σχολείων».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Αθανάσουλας, ο άνθρωπος που το 2012 εμπνεύστηκε την ιδέα της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τόνισε πως «Είμαστε χαρούμενοι γιατί ο νέος δήμαρχος βρέθηκε κοντά μας σήμερα και για εμάς ψυχολογικά αυτό είναι ωραίο. Οι εγγραφές ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα. Είμαστε ήδη 25 εθελοντές αλλά θέλουμε την βοήθεια της εκπαιδευτικής Κοινότητας για να προστεθούν κι άλλοι. Μας λείπουν περίπου δεκαπέντε εθελοντές ακόμα και γι` αυτό προσκαλούμε όποιον μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια μας, ιδιαίτερα μαθηματικούς, χημικό, βιολόγο, αλλά όποιος γενικότερα θελήσει να συμμετάσχει θα βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και σε δυο περίπου εβδομάδες να ξεκινήσουμε τα μαθήματα».

Σημειώνεται πως για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Κοινωνικό Φροντιστήριο (αιτήσεις εγγραφής κ.α.) αλλά και δηλώσεις συμμετοχής από εκπαιδευτικούς η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά στα 698 698 7982 και 694 799 7954 (από πρωί έως βράδυ) και στο 26210 20551 (5 έως 9 μμ).

Όλη η επικαιρότητα