Ηλεία

Πύργος: Επισκευάζουν τις ζημιές με δικά τους έξοδα και εργασία οι κάτοικοι του Χειμαδιού

Ακούστε το άρθρο

Με δικά τους έξοδα και αποκλειστική προσωπική εργασία, επισκευάζουν τις ζημιές στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής τους, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Χειμαδιού, που πήραν την απόφαση να σταματήσουν πλέον να ζητούν από την τοπική αυτοδιοίκηση να πράξει το αυτονόητο.

Μέχρι και χθες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, για να καταφέρουν να φτάσουν στις περιουσίες τους, έπρεπε πρώτα να «κάνουν τον σταυρό τους», καθώς στο σύνολό της η αγροτική οδοποιία είχε καταστραφεί με αποτέλεσμα η πρόσβαση στους δρόμους να είναι αρκετά επικίνδυνη ακόμα και για τα αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ). Πρόσφατα η κατάσταση επιδεινώθηκε και η τεράστια καταστροφή που υπέστη η αγροτική οδοποιία στην τοπική κοινότητα Χειμαδιού, εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων αλλά και της μη συντήρησης του αγροτικού δικτύου, «ξεχείλισε» το ποτήρι.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου και κάτοικοι της κοινότητας, το προηγούμενο διάστημα μηχανήματα του δήμου Πύργου, είχαν προχωρήσει στην αποκατάσταση ορισμένων σημείων που είχαν υποστεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία, ωστόσο οι παρεμβάσεις αυτές δεν ήταν αρκετές ώστε να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι αγροτικοί δρόμοι, με αποτέλεσμα αρκετές περιουσίες και καλλιέργειες να μην έχουν πρόσβαση.

Σε ορισμένα σημεία η πρόσβαση ήταν «απαγορευτική», κι έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν μόνοι τους την δουλειά που απαιτούντο.

Έτσι και με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν και που έχουν ως συνέπεια την έλλειψη κονδυλίων για αποκατάσταση των ζημιών της αγροτικής οδοποιίας, οι κάτοικοι του Χειμαδιού, αποφάσισαν να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα στη συντήρηση του αγροτικού δικτύου, επισκευάζοντας τους δρόμους. Με προσωπική εργασία και δικά τους έξοδα, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να μπορούν να φτάνουν στα χωράφια τους χωρίς τον κίνδυνο να «παραμονεύει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών στους αγροτικούς δρόμους, όπου χρειαζόταν άμεση επέμβαση, ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Χειμαδιού, Λαμπρινός Ξουλεής, ο οποίος μαζί με κατοίκους της περιοχής, είχαν συγκεντρώσει χρήματα το προηγούμενο διάστημα ώστε να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες εργασίες.

Με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Λαμπρινός Ξουλεής και την συμμετοχή κατοίκων που όλοι μαζί είχαν συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα χρήματα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην αγροτική οδοποιία.

«Είναι μια πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει τους προηγούμενους μήνες και αναμέναμε να φτιάξει ο καιρός για να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες εργασίες. Έτσι, κάτοικοι της περιοχής, αγοράσαμε τα υλικά και πληρώσαμε τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών που δημιουργούσαν προβλήματα στην προσβασιμότητα στους αγροτικούς δρόμους. Ήταν κάποια σημεία επικίνδυνα και έπρεπε να φτιαχτούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χειμαδιού, Λαμπρινός Ξουλεής.

Όλη η επικαιρότητα