Ηλεία

Πύργος: «Εξολοθρευτής» με φόλες – Έχει μπει στο στόχαστρο του η περιοχή Εργ. Κατοικιών της ΣΕΤΤΗΛ

Τη φρίκη με τα ίδια τους τα μάτια αντικρίζουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της περιοχής εργατικών κατοικιών της ΣΕΤΤΗΛ που εντοπίζουν σε διάφορες γωνιές ξεψυχισμένα από φόλες ζώα, τα οποία όντας ανήμπορα να προστατευτούν από τέτοιου είδους πράξεις, πέφτουν «θύματα» ασυνείδητων ανθρώπων που δεν φέρουν καμία απολύτως συμπάθεια για τους «τετράποδους φίλους» μας.

Ειδικότερα, τέτοιου είδους περιστατικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους την τελευταία εβδομάδα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να γίνονται μάρτυρες μιας δυσάρεστης κατάστασης.

Αρκετοί δε είναι αυτοί που σοκάρονται έντονα από τέτοιες εικόνες, αφού «θύματα» των «άνανδρων αυτών επιθέσεων» γίνονται τα ίδια τους τα κατοικίδια που με τόση αγάπη μεγάλωναν όλο αυτό το διάστημα.

Έντρομοι οι κάτοικοι

Πανικόβλητοι είναι οι κάτοικοι με όσα έχουν βιώσει το τελευταίο διάστημα, σε μια περιοχή στην οποία ζουν αρκετές οικογένειες με παιδιά που καθημερινά κάνουν τις βόλτες τους. Τέτοιου είδους σοκαριστικές εικόνες όπως αναφέρουν δεν πρέπει να έχουν αποδέκτες παιδιά και ιδιαίτερα μικρής ηλικίας, αφού είναι κάτι που αποτυπώνεται στην ψυχή τους.

Τέλος, υποστηρίζουν πως πρέπει ο δράστης να συλληφθεί πάση θυσία και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις κατοίκων που τις τελευταίες μέρες έχουν ζήσει τις άσχημες αυτές σκηνές:

Έφη Δημητρακοπούλου-Κάτοικος: «Εδώ και μέρες έχει αρχίσει αυτή η δράση. Φυσικό και επόμενο είναι να υπάρχει αναστάτωση. Πρόκειται πιθανόν για άτομα ορμώμενα από αίσθημα κατωτερότητας, που αποδεικνύουν ότι μπορούν να επιβληθούν σε αθώα και ανυπεράσπιστα ζωάκια. Προφανώς όμως έχουν την ψευδαίσθηση ότι η ανωνυμία αυτή θα τους αφήσει ατιμώρητους. Ευνομούμενη χώρα είμαστε, οπότε πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι και ασύλληπτοι.

Περίπου 4-5 μέρες έχει ξεκινήσει να συμβαίνει αυτή η κατάσταση και βλέπουμε καθημερινά νεκρά γατάκια και σκυλάκι. Ελπίζουμε οι αστυνομικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους ανεμπόδιστα για να βρεθεί, να συλληφθεί και να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου».

Απόστολος Ζέρβας-Κάτοικος: «Στην περιοχή μας επικρατεί ένα μακελειό. Έχουμε όλοι τα ζωάκια μας, όμως όπως φαίνεται οι γάτες είναι που φταίνε στο δράστη. Βρίσκουμε νεκρές γάτες καθώς και σκυλί σε διάφορα μέρη της γειτονιάς.

Σχεδόν μια εβδομάδα κρατά η εβδομάδα αυτή και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξή της. Είναι κακό όλο αυτό που γίνεται. Το κατοικίδιό μου το έχω εντός σπιτιού προκειμένου να μη του συμβεί τίποτα. Ο γείτονάς μου αντιμετωπίζει περιστατικό με φόλα, με τη γάτα του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να γίνεται προσπάθεια για να μείνει ζωντανή».

Αγγελική Ξενογιάννη-Κάτοικος: «Έχει γεμίσει η γειτονιά μας με φόλες. Αρκετά είναι τα άψυχα κορμιά των ζώων που έχουμε βρει σε διάφορα μέρη της γειτονιάς. Δε γνωρίζω ποιος είναι ο στόχος του δράστη ή των δραστών, μιας και πέρα των γατιών στη γειτονιά υπάρχουν και αρκετά σκυλιά που βγαίνουν καθημερινά βόλτα.

Δε μπορούμε να ξέρουμε τι θέλουν να καταφέρουν, όμως φαίνεται ότι πετυχαίνουν τον κακό αυτό σκοπό τους. Πλέον όλοι έχουν γίνει ιδιαίτερα προσεκτικοί και είναι λογικό να φοβούνται για τα κατοικίδιά τους».

«Θα κινηθούμε νομικά!»

Τις δύσκολες στιγμές που βίωσε το κατοικίδιό του αλλά και την αγωνία του προκειμένου να το σώσει, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο κάτοικος της περιοχής Θεόδωρος Δημήτρουλας, που είδε τη γάτα του να έχει σπασμούς και να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Χαρακτήρισε σοκαριστική την εικόνα που αντίκρισε όταν ειδοποιήθηκε από τους γείτονές του. «Η γάτα μου έβγαζε αφρούς και είχε έντονους σπασμούς. Έκανα ότι μπορούσα για να τη βοηθήσω και την πήγα σε κτηνίατρο.

Εκεί της έκανε μια ένεση μιας και είχε σταματήσει η καρδιά της και την έβαλε στο χειρουργείο. Σύμφωνα με εκτίμησή του ήταν δύσκολη η κατάστασή της, ενώ έκανε και μια εκτίμηση ότι μπορεί να προέρχεται από φυτοφάρμακα που δε χρειάζεται να φάει κάτι το ζώο, αλλά απλά να το γλείψει και τη σκοτώνει», υποστήριξε ο κ. Δημήτρουλας περιγράφοντας αναλυτικά όσα διαδραματίστηκαν.

Κλείνοντας, στάθηκε στο σκοπό του δράστη που δεν είναι άλλος από το να τα σκοτώσει, ενώ μίλησε και για τις επόμενες κινήσεις των κατοίκων που αναμένεται να κινηθούν νομικά για να βρεθεί ο δράστης, συνιστώντας του παράλληλα να αποκαλυφθεί «όσο είναι ακόμα νωρίς».

Όλη η επικαιρότητα