Ηλεία

Πύργος: Έξτρα μέτρα προστασίας από τους φαρμακοποιούς για τον κορωνοϊό

«Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια όλων μας» τονίζουν οι φαρμακοποιοί του Πύργου 

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού και για να προστατέψουν τους πελάτες τους, αλλά και τους ίδιους, όπως και τους υπαλλήλους τους, αρκετοί από τους φαρμακοποιούς του Πύργου τοποθέτησαν ειδικά προστατευτικά στα φαρμακεία τους, μια κίνηση που έχει γίνει αποδεκτή απ’ όλους όσους πάνε στα φαρμακεία για να πάρουν τα φάρμακα τους.

Και ιδίως οι ηλικιωμένοι και όλες οι ευπαθείς ομάδες, που είναι πιο ευάλωτοι σε αυτό τον ιό.

Να τονίσουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε πέρα από την τοποθέτηση προστατευτικών ή άλλων μέσων, να μην μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

Επίσης ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου, καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο.

Απλοί κανόνες για να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Τι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί για τα μέτρα

Η εφημ. «Πατρίς» έκανε ρεπορτάζ στην πόλη του Πύργου και στα φαρμακεία, όπου αρκετά από αυτά έχουν πάρει μέτρα προφύλαξης, ενώ πολύ σύντομα θα πάρουν και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Νίκος Βαρδαμίδης είναι ένας από τους φαρμακοποιούς στον Πύργο που έλαβε επιπλέον μέτρα προστασίας, διαμορφώνοντας έτσι τον γκισέ συναλλαγής ώστε να υπάρχει προστασία από και προς τον πελάτη.

Τοποθέτησε συγκεκριμένα ένα πλέξιγκλας και δημιούργησε θυρίδες για να παραδίδει προϊόντα και ρέστα στους πελάτες του φαρμακείου του.

«Είναι μια κίνηση που έπρεπε να γίνει και για την δική μας την ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια των πελατών μας. Άλλωστε υπάρχει και η σχετική οδηγία από τον πανελλήνιο σύλλογο που καλούμαστε όλοι να την εφαρμόσουμε. Ο κόσμος προσέρχεται καθημερινά στο φαρμακείο μας και ζητάει αντισηπτικά τζελ αλλά και μάσκες οι οποίες όμως βρίσκονται σε έλλειψη αυτή την στιγμή. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά υπευθυνότητα για να περάσει αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που περνάμε».

Από την πλευρά της η φαρμακοποιός Μαριάννα Κακόγιαννου μας τόνισε.

«Το πλέξιγκλας το βάλαμε για προστασία και για μας και για τους ανθρώπους που έρχονται στο φαρμακείο μας. Παρόμοια μέτρα έχουν πάρει τα περισσότερα φαρμακεία αν όχι όλα, ενώ αυτοί που δεν έχουν βάλει εξυπηρετούν από το τζαμάκι. Οι πελάτες μας πειθαρχούν σε αυτά τα μέτρα αφού ξέρουν ότι είναι για το καλό τους».

Ακόμη η φαρμακοποιός Μαρία – Λουίζα Διονυσοπούλου δήλωσε για τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί.

«Βάλαμε το προστατευτικό μετά από σχετική οδηγία του συλλόγου για την ασφάλεια όλων. Και την δική μας και των ασθενών. Ο κόσμος δέχεται αυτό το μέτρο, γιατί έτσι λειτουργούμε και στις διανυχτερεύσεις.

Όλη η επικαιρότητα