Πύργος: Φανάρια του τρόμου… Θέμα χρόνου το ατύχημα στην Φιλοθέη

Θέμα χρόνου ενδέχεται να είναι η πρόκληση κάποιου τροχαίου ατυχήματος σε μια διασταύρωση με τεράστια κίνηση όπως αυτή της Φιλοθέης στον Πύργο, της οποίας οι φωτεινοί σηματοδότες από τα ξημερώματα της Κυριακής έχουν παύσει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκινήτων να γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία από το αναμενόμενο.

Αιτία της κατάστασης αυτής ήταν η σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με έναν εν των φωτεινών σηματοδοτών της διασταύρωσης, με αποτέλεσμα όχι μόνο την ολοκληρωτική καταστροφή του φαναριού αλλά και τη διακοπή λειτουργίας όλων των υπόλοιπων φαναριών στο σημείο εκείνο. Βέβαια, έχει φροντίσει η υπεύθυνη αρχή να αναβοσβήνει η πορτοκαλί λυχνία στα φανάρια, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς να κινηθούν στη διασταύρωση με μεγάλη προσοχή και αφού πρώτα ελέγξουν κάθε κατεύθυνση.

Σε μια διασταύρωση με σημαντική κίνηση επί καθημερινής βάσεως, τόσο από μικρά οχήματα όσο και από βαρέως τύπου, η κίνηση αυτές τις λίγες ώρες που δεν είναι σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες γίνεται με τεράστια προσοχή, αφού αρκετοί οδηγοί αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου που αποτελεί και αυτό κομμάτι του αυτοκινητόδρομου-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κίνηση αποκατάστασης των ζημιών από τους υπεύθυνους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως ίσως η περιοχή μείνει για κάποιο διάστημα χωρίς φανάρια. Μια τέτοια τροπή θα αποτελούσε το χειρότερο σενάριο για τους Ηλείους που περνούν από το σημείο, αφού αποτελεί τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου που έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι φωτεινοί σηματοδότες στην Ηλεία αποτελούν «πικρή ιστορία» και χρόνιο πρόβλημα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν υπάρξει παράπονα από πολίτες για μη λειτουργία τους σε διάφορα σημεία του νομού. Βασικός στόχος των φαναριών από τη στιγμή που μπήκαν στη ζωή μας μέχρι και σήμερα είναι η σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε να αποφεύγονται σοβαρά ατυχήματα και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Βέβαια σημαντική αιτία ατυχημάτων δεν είναι μόνο η μη λειτουργία των φαναριών, αλλά και η έλλειψη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών. Ο συνδυασμός μη λειτουργίας φαναριών και έλλειψης σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που λαμβάνει χώρα στο νομό μας, είναι και η αιτία που εδώ και χρόνια χάνονται ζωές ή τραυματίζονται σοβαρά συμπολίτες μας.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Δεκάδες υποσχέσεις έχουν δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια οι πολίτες της Ηλείας, χωρίς ωστόσο να βλέπουν την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου που θα φέρνει πνοή ανάπτυξης στο νομό. Τα ψεύτικα λόγια πρέπει να τελειώσουν μια και καλή. Ο κόσμος πρέπει να διεκδικήσει ένα δρόμο που αποτελεί άρρηκτο δικαίωμά του. Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία. Το μόνο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η παράδοση του έργου αφότου ολοκληρωθεί, χωρίς να νοιάζονται για τον τρόπο με τον οποίο η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα το υλοποιήσει.