Ηλεία

Πύργος: Γέμισε κόσμο η αγορά το απόγευμα της Παρασκευής – Black Friday “ανάσα” για τους επαγγελματίες

Ακούστε το άρθρο

“Αχτίδα φωτός” στις χαμένες ελπίδες του προηγούμενου διαστήματος, θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του Πύργου την Black Friday που αποτέλεσε “ανάσα” για τον τζίρο των καταστημάτων τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής τα καταστήματα στην πρωτεύουσα του Νομού, τον Πύργο, εξυπηρετούσαν καταναλωτές που επέλεξαν την ημέρα αυτή για να βρουν τα προϊόντα που θέλουν σε συμφέρουσες τιμές. Η μεγαλύτερη κίνηση, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, φάνηκε κατά την διάρκεια του απογευματινού ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, καθώς αρκετοί, τελείωσαν τις εργασίες τους το μεσημέρι και έκαναν την βόλτα τους το απόγευμα στα ανοικτά καταστήματα.

   Ο όρος «Black Friday» επινοήθηκε στη δεκαετία του 1960 για να σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην Αμερική. Τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις των καταστημάτων ήταν χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με κέρδη. Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη – αμέσως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών – ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους.

Στον Πύργο…

   Η «Μαύρη Παρασκευή» εφαρμόζεται για 2η χρονιά στην Ηλεία, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες, εκτός των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, που επέλεξαν να συμμετέχουν. Με αφίσες, διαφημίσεις και προαναγγελίες στις βιτρίνες τους, ενημέρωσαν το καταναλωτικό κοινό για τη συμμετοχή τους στην «Μαύρη Παρασκευή», διαθέτοντας μέρος ή το σύνολο των προϊόντων τους με εκπτώσεις της τάξεως του 20-30 και 40%. Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που διέθεσαν προϊόντα με έκπτωση 50 και 60% από την αρχική τιμή, «πλησιάζοντας» έτσι σε αυτό που…προστάζει η μέρα. Την «τιμητική τους» είχαν κυρίως τα καταστήματα με ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, ενώ γενναίες εκπτώσεις έκαναν και τα καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και δώρα.

Έτσι, η χθεσινή Παρασκευή, αν και «Μαύρη» έφερε αρκετά χαμόγελα στην αγορά και την ελπίδα για ακόμα περισσότερα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενόψει των Χριστουγέννων, για τα οποία ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Δείτε φωτογραφίες:

Κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Καραφλός
Κατάστημα ενδυμάτων Ρομίνα
Χρυσοχοείο Δια Χειρός
Κατάστημα Καλλυντικών Dust Cream

Όλη η επικαιρότητα