Ηλεία

Πύργος: Οι γιορτές έφεραν πλατιά χαμόγελα στην αγορά

Ακούστε το άρθρο

Πλατιά χαμόγελα έφερε η εορταστική περίοδος στην αγορά του Πύργου, με τους επαγγελματίες να μην κρύβουν την ικανοποίηση τους για την επιβεβαίωση των προβλέψεων ότι η φετινή θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές. Παρά τα «τερτίπια» του καιρού, οι καταναλωτές βγήκαν στην αγορά και έκαναν τα ψώνια τους.

Η οικονομική κρίση, η αυξημένη φορολογία, οι περικοπές στα δώρα και στις συντάξεις, και οι αυξημένες υποχρεώσεως που πάντα «κλείνονται» τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, είχαν σαν αποτέλεσμα οι ανάγκες ένδυσης  και υπόδησης, να μπαίνουν σε 2η και 3η μοίρα, ενώ έξοδοι και οι παρουσίες σε γιορτές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις περιορίζονταν ώστε να αποφευχθεί το «δώρο». Τα μόνα καταστήματα που είχαν λίγη παραπάνω κίνηση, εορταστική, ήταν τα καταστήματα με είδη τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι και τα καταστήματα με παιχνίδια, αφού κανένας γονιός – όσα προβλήματα κι αν είχε – δεν ήθελε να στερήσει τη χαρά του παιδιού του.

Η καλύτερη χρονιά

Ωστόσο, η εορταστική περίοδος του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν διαφορετική. Και η αγορά «είδε» τα δείγματα από τις αρχές του μήνα. Το κοινωνικό μέρισμα, τα δώρα, η επιδότηση του λαδιού – σ’ έναν «αγροτικό» νομό όπως η Ηλεία – και η καλή χρονιά σε παραγωγή λαδιού, άλλαξαν τα δεδομένα. Έτσι, μετά τις 15 Δεκεμβρίου η κίνηση στην αγορά άρχισε να αυξάνεται σταδιακά με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι του Πύργου γέμισαν από πολίτες που βγήκαν να κάνουν τη βόλτα αλλά και τις αγορές τους. Και φέτος, πήραν και το κάτι παραπάνω, αφού και οι έμποροι με την σειρά τους βοήθησαν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, με τις καλύτερες τιμές που έκαναν στους πελάτες τους. Έτσι, η χρονιά έκλεισε με πλατιά χαμόγελα.

Τώρα, οι έμποροι περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν από την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Όλη η επικαιρότητα