Ηλεία

Πύργος: Γνώσεις ζωής από το ΕΚΑΒ (ΦΩΤΟ)

Ακούστε το άρθρο

Γνώσεις ζωής μοιράστηκαν με τους πολίτες του Πύργου χθες στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα οι διασώστες του ΕΚΑΒ Πύργου και Πάτρας, καθώς έκαναν επίδειξη πρώτων βοηθειών, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές που μπορούν να σώσουν συμπολίτες μας σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιου συμβάντος, στο πλαίσιο της εβδομάδας εκπαίδευσης που γίνεται στη μνήμη του διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο και είχε αφιερώσει τη ζωή του στην πρόληψη και την ασφάλεια.

Με τη χρήση των απαραίτητων εργαλείων, οι γιατροί και οι διασώστες έδειξαν πρακτικά τα σωστά βήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε ανθρώπους που δεν αναπνέουν, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάνηψης μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.

Όπως τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» τα μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ, η ενημέρωση των πολιτών και η γνώση των στοιχειωδών γνώσεων στις πρώτες βοήθειες μπορούν να αποβούν καθοριστικές στο να προλάβουν τον θάνατο ενός ανθρώπου, για αυτό και είναι ενθαρρυντικό το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών.

«Κάθε χρόνο από τις 12 ως τις 19 κάνουμε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στη μνήμη του εκλιπόντος Δ. Βουρβαχάκη, σε διάφορους δημόσιους χώρους για την εκπαίδευση του κοινού. Είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση των πολιτών, διότι όσο κι αν οι χρόνοι επέμβασης του ΕΚΑΒ μικραίνουν, έχει πολλή σημασία πριν φτάσουμε εμείς, οι παρόντες στο συμβάν να αρχίσουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διότι έτσι μεγαλώνουν οι πιθανότητες να μπορέσει ο άνθρωπος να αναταχθεί και να επανέλθει με τις μικρότερες δυνατές ζημιές. Είναι περισσότερες οι πιθανότητες να έχουμε επιτυχή ανάνηψη αν το περιβάλλον αρχίσει μια σωστή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση», εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ο γιατρός του ΕΚΑΒ Πάτρας, Χαρ/μπος Μάντουκας.

Όλη η επικαιρότητα