Ηλεία

Πύργος: Happy birthday ΤΕΙ!

13668_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη φετινή χρονιά το ΤΕΙ Πύργου μετρά δέκα έτη λειτουργίας. Το τμήμα αποτελεί παράρτημα του ΤΕΙ της Πάτρας και το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους πρώτους του φοιτητές… Το συγκεκριμένο γεγονός στάθηκε αφορμή για την δημιουργία «επετειακών» βίντεο από ομάδα φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι εγκαταστάσεις του -ως γνωστόν- βρίσκονται επί της οδού Ρήγα Φεραίου. Στο κτίριο όπου εδρεύει η σχολή, υπάρχουν δύο πτέρυγες (κεντρική-ανατολική) οι οποίες διαθέτουν εργαστηριακούς χώρους, αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών. Αρχικά προοριζόταν για σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τελικά όμως έγινε η «στέγη» των δύο τμημάτων που το αποτελούν (Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων).


Το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ διαθέτει από το 2010 ομάδα παραγωγής video (IMM production). Σκοπός της ομάδας αυτής είναι η εξολοκλήρου παραγωγή οπτικό-ακουστικών μέσων από τους φοιτητές της σχολής. Στα πλαίσια λοιπόν των εορτασμών για τα 10 χρόνια του ΤΕΙ, δημιουργήθηκαν videos με στόχο την προβολή του τμήματος (παρακάτω παρατίθενται links).


Το ΤΕΙ αποτελεί «ανάσα» για την πόλη του Πύργου, καθώς είναι αναμφισβήτητος οικονομικός πόρος για την περιοχή. Εκατοντάδες φοιτητές ενισχύουν οικονομικά τον Πύργο κάθε χρόνο. Έχει γίνει αρκετές φορές λόγος για απομάκρυνση της σχολής από την πόλη και μεταφορά της στην Πάτρα. Ωστόσο, καμία επίσημη ανακοίνωση από υπεύθυνους φορείς δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο.


Το Τμήμα εξακολουθεί να λειτουργεί συγκροτημένα με την κοινή προσπάθεια υπεύθυνων-καθηγητών και σπουδαστών, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σε μια δύσκολη εποχή για την βιωσιμότητα των εκπαιδευτικών κέντρων θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική κάθε είδους συνδρομή των κοινοτήτων, καθώς και των κοινωνικών φορέων, για την επίτευξη κοινών στόχων. Έτσι για θα μπορούμε να αποβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την Παιδεία, όσο και για την τοπική οικονομία.


Όλοι όσοι θέλουν να βρουν περαιτέρω πληροφορίες για το ΤΕΙ ή να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία, μπορούν να επισκεφτούν την πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα του τμήματος (Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ).

Από τη Μαρία Τσίρου, σπουδάστρια του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Όλη η επικαιρότητα