Ηλεία Καταναλωτές

Πύργος: «Happy Day»… για πάντα!

Ακούστε το άρθρο

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοργάνωση της  «Happy Day», που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη του Πύργου. πρόκειται για μια εκπτωτική ημέρα, της οποίας τη διοργάνωση ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της πόλης. Ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η Λευκή Νύχτα τον περασμένο Αύγουστο, το ξενόφερτο έθιμο της «Happy Day» ήρθε για να μείνει όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή, οι δράσεις αυτές αποτελούν τονωτικές ενέσεις για την τοπική αγορά, με τους καταναλωτές να συνδυάζουν τη βόλτα τους στους δρόμους της πόλης με ψώνια και συμμετοχή στις εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει οι καταστηματάρχες για αυτούς.

Η αγορά χθες, από το πρωί έως και το βράδυ που παρέμειναν αρκετά καταστήματα ανοικτά, γέμισε με κόσμο που έκανε την βόλτα του με σύμμαχο τον ιδιαίτερα ζεστό για την εποχή καιρό. Τα ποσοστά των εκπτώσεων ξεπέρασαν το 60% και σε αρκετές περιπτώσεις έφτασαν ακόμα και το 80%, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους καταναλωτές να βρουν τα προϊόντα της αρεσκείας τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές…

Υπέρ της «Happy Day» οι καταστηματάρχες

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, η τοπική αγορά έχει δεχθεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, με αποτέλεσμα αρκετά καταστήματα όλα αυτά τα χρόνια να έχουν αναγκαστεί να τερματίσουν τη λειτουργία τους. Ψάχνοντας τρόπους για να τονωθεί η αγορά, ξενόφερτα έθιμα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η «Happy Day», ή όπως η «Black Friday» και η «Λευκή Νύχτα», υιοθετούνται προκειμένου να αυξηθεί περισσότερο ο παλμός της τοπικής αγοράς. Με το πρώτο δείγμα της «Happy Day» να είναι επιτυχημένο, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το έθιμο αυτό, το οποίο σύμφωνα και με τους καταστηματάρχες δίνει ζωή στην πόλη και στις επιχειρήσεις τους. Η γιορτή του καταναλωτή, όπως θεωρείται πλέον η «Happy Day», ήρθε για να μείνει και οι καταστηματάρχες δείχνουν να είναι ικανοποιημένη από τα θετικά που προσφέρει στις επιχειρήσεις τους.

Νόστιμα εδέσματα για τον κόσμο

Για ακόμα μια χρονιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με το Ι.Ε.Κ. Σμαρνάκη οργάνωσαν μια ιδιαίτερη και εντυπωσιακή γιορτή, με τους μαθητές της σχολής να δημιουργούν μοναδικά εδέσματα για τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, μια τέτοια εκδήλωση χρειάζεται και την ανάλογη στήριξη η οποία προήλθε μέσα από τους χορηγούς της. Μεταξύ άλλων, χορηγοί είναι το Κρεοπωλείο Αντωνόπουλος Δ., κρεοπωλείο ΑΦΟΙ Μαλλιόπουλοι, φρούτα-λαχανικά «ΑΦΟΙ Στασινόπουλοι», αρτοποιείο Γιαννακόπουλου Βασίλειου, Clearnet Γιαννακόπουλος, είδη καθαριότητας Γιάννης, κρεοπωλείο Δ. Διαμαντόπουυλος, ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ Καλομοίρης τυροκομείο, ILLY ζυμαρικά, Μπαντούνας Γιάννης με κοτόπουλα, Μουστακάκης διανομές, Multi Productionsm, Τοπιζτής κατεψυγμένα και αρκετές άλλες επιχειρήσεις.

Στην παρουσία του κόσμου και τη στήριξη των χορηγών που έκαναν πραγματικότητα την εκδήλωση, στάθηκε η ιδιοκτήτρια του Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη Κωνσταντίνα Σμαρνάκη, που δήλωσε: «Για ακόμα μια χρονιά, με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στη Happy Day. Να δώσουμε συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου για την επιτυχημένη διοργάνωσή του και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε στο ΙΕΚ Σμαρνάκη, τους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος μαγειρικής τέχνης, που με ζήλο ετοίμασαν αυτές τις υπέροχες γεύσεις. Οφείλουμε ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις χορηγούς που στήριξαν τη μαγειρική εκδήλωση και στάθηκαν δίπλα μας με τα προϊόντα τους, γιατί χωρίς ομαδική συνεργασία δεν είναι επιτυχημένη καμία δράση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος, εστίασε στη σημαντική προσπάθεια των καταστηματαρχών, δίνοντας παράλληλα υπόσχεση και για ολοένα και καλύτερη οργάνωση κάθε χρόνο: «Η κίνηση είναι αρκετά καλή και πιστεύω πως μέχρι το βράδυ η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο με την έλευση ακόμα μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών. Τα μαγαζιά έχουν ρίξει πολύ τις τιμές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Σμαρνάκη, για την προσφορά του σήμερα στην πόλη με τα ωραία εδέσματα  που έφτιαξε και υπόσχομαι ότι του χρόνου θα κοιτάξουμε να οργανώσουμε καλύτερα τη μέρα».

Όλη η επικαιρότητα