Categories: Ηλεία

Πύργος: Οι παραθεριστές ήταν… αρχαιοκάπηλοι!

Share

Με ποινή διετούς φυλάκισης (με αναστολή) πλήρωσαν το λάθος τους να παραβιάσουν τη νομοθεσία περί προστασίας των αρχαιοτήτων ένας 48χρονος Ουκρανός με τη 43χρονη ομοεθνή σύντροφό του. Το ζευγάρι εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα σε παραλία της ευρύτερης περιοχής του Πύργου από στελέχη του Λιμεναρχείου Κατακόλου, οι οποίοι αξιοποίησαν πληροφορίες και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που έβγαζαν απροσδιόριστης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα από τη θάλασσα, τα οποία ήταν πιθανότατα θαμμένα στο ακρογιάλι.

Τα στελέχη του Λιμεναρχείου κινήθηκαν αστραπιαία και –μετά τη σύλληψη των δύο δραστών- κατέσχεσαν όλα τα ευρήματα, κυρίως τμήματα από κεραμικά και έναν σπασμένο αμφορέα- τα οποία εστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για να γίνει αυτοψία και να διαπιστωθεί αν όντως είναι αντικείμενα που εμπίπτουν στην κατηγορία περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Αφού ολοκληρώθηκαν γρήγορα αλλά και προσεκτικά οι απαραίτητες διαδικασίες, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στο Δικαστήριο του Πύργου, όπου και κρίθηκαν ένοχοι.