Ηλεία

Πύργος: Ιδρυτική συνέλευση την Κυριακή για τον Σύλλογο Γονέων για το Παιδί

goneis.jpg

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στις 11:00, η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων για το Παιδί, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Λειτουργίας του Μ.Κ.Ο. ΓΟΝ.ΙΣ. Καλούνται όλοι οι συμπολίτες, είτε είναι γονείς είτε όχι, να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά για την στήριξη της οικογένειας και των οικογενειακών σχέσεων, που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πλήγματα τόσο σε κοινωνικό, προσωπικό όσο και οικονομικό επίπεδο.

Κατά το πρώτο σκέλος της Συνέλευσης θα γίνει μία ενημέρωση γύρω από τον κεντρικό φορέα ΓΟΝ.ΙΣ., στην οποία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος, κ. Δ. Καλαποθαράκος, που θα μιλήσει για την πορεία του Συλλόγου έως σήμερα. Επίσης, θα τοποθετηθεί η Συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας και Παιδιών, κ. Μαίρη Γεωργιάδου, η οποία θα παρουσιάσει το έργο του Συλλόγου, κυρίως σε Αθήνα και Πειραιά και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Μαρία Αϊβουζίδη, η οποία θα μιλήσει για τις σύγχρονες μορφές οικογενειών στην Ελλάδα και για το πώς οι σχέσεις του ζευγαριού επηρεάζουν καταλυτικά το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Στο δεύτερο σκέλος θα γίνει η ίδρυση του ΓΟΝ.ΙΣ. Ηλείας, όπου τα μέλη θα διαβάσουν το καταστατικό, τους σκοπούς, τους στόχους και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις απαιτούμενες υπογραφές.

Στον Νομό Ηλείας, ο εθελοντής-μέλος του ΓΟΝ.ΙΣ, που συντονίζει την Ίδρυση του Συλλόγου, είναι ο κ. Διονύσιος Σταθόπουλος, ο οποίος έδωσε ορισμένες πληροφορίες για τον νέο αυτό Σύλλογο:

«Στην Ελλάδα, ο ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ., είναι ο μόνο αναγνωρισμένος  φορέας για τη Γονεϊκή Ισότητα. Από το 2006, που  ιδρύθηκε ο ΜΚΟ, διαπιστώσαμε ότι η Γονεϊκή Ισότητα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, ακόμα σε λανθασμένη βάση με προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και παρωχημένα στερεότυπα, με αποτέλεσμα τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ των γονέων και των παιδιών στις περιπτώσεις διαζυγίου και διάστασης.

Στόχος του ΓΟΝ.ΙΣ. αλλά και όλων των συλλόγων ΓΟΝ.ΙΣ που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα, είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και των ενδοοικογενειακών προστριβών μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας και εν τέλει η αποφυγή του διαζυγίου».

Γαληνή Τσαρουχά

Όλη η επικαιρότητα